HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Az Újhold dala még mindig tart

Repce Manó 2009.11.30. 10:43

De már tényleg nem sokáig marad vezető pozícióban az Alkonyat sorozat második mozija, ami nagyon erős 70%-os zuhanást eredményezett a második hétvégéjére. Ez végtére is nem volt meglepő, ahogy az sem, hogy tartotta az első helyet, viszont az alig 2 és fél milliós előnye a The Blind Side-al szemben elég aprónak tűnik. Sőt, csütörtökön Sandra Bullock sport drámája felé még valamivel nagyobb is volt az érdeklődés, de hiába a trónfosztás ténye, ha világszerte már majdnem tízszeresét termelte a költségvetésének a családi vámpírtörténet. Az első rész végeredményeit pedig már egészségesen túl is szárnyalta.
A már említett konkurencia pedig éppen átlépte a 100 milliós határt, ez pedig a büdzséhez képest arányaiban majdnem olyan nyereséget jelent Sandra Bullock filmjének, ami 29 millióból készült. Továbbá a 17%-os emelkedésénél csak három film teljesített jobban az első hétvégéjéhez képest 3000-nél több moziban való bemutatását tekintve. Ebből pedig csak az Éjszaka a múzeumban, ami 100 milliónál nagyobb végeredményt (összesen 250 milliót) ért el.

Új premierek viszont egyáltalán nem tündököltek, elsőként John Travolta és Robin Williams közös vígjátéka a Vén csontok, ami 3 nap alatt 16.8 milliót, 5 nap alatt 24 milliót keresett, ami nem veszélyezteti 35 milliós költségeit, de egy ilyen párostól azért többet is várhattunk volna. Pláne, ha azt is figyelembe vesszük, hogy majdnem 3500 moziban nyomultak. A gyengébb teljesítmény hátterében állhat a kritikai átlag, hiszen alig akad olyan a szakmában, aki pozitívan értékelte volna, a Páros mellékhatás óta pedig tudjuk, hogy nem csak a levegőbe írogatnak.

Magas korhatár besorolással és sok erőszakkal próbálták eladni a Ninja Assassin c. nindzsafilmet, melyből nem sokat jegyezhettünk fel az utóbbi években, persze az AvP-R óta tudjuk, hogy a nyers erőszakkal még nem jár együtt a minőség. Ezt a kritikusok többsége is megerősítette, ha a 28%-os átlagot tekintjük, ám a nézők között bőven akadnak, akiket kielégítette a film, ha a 7.2 pontos imdb átlagot vesszük alapul. 5 nap alatt 21 millióval járult hozzá a 40 milliós költségeinek megtérítéséhez, amiből 13.1 millió az utolsó három napé.

Fantasztikusnak már éppen nem nevezhetjük a The Fantastic Mr. Fox c. filmet, mely motion capture technikával készült állatos-erdős mesefilmnek számít. Korábban limitáltan futott nagyon erős átlaggal, de 2000 moziban már nem tud olyan szép eredményeket felmutatni. 7 milliós bevétellel büszkélkedhet a hétvégén, összességében pedig 10 millióval. Pont négyszer ennyi kell a kiadások lenullázására, ami talán nem is lehetetlen feladat, ha azt nézzük, hogy a kritikusok is nagyon szeretik és az imdb átlag sem sokkal rosszabb.

Mindössze 111 moziban hódít Corman MacCarthy könyvéből készült poszt-apokaliptikus filmje Viggo Mortensen főszereplésével, azok átlaga pedig 13 ezer dollárra rúgnak. Eddig összesen 2 milliót gyűjtött össze, ami bizonyára nem fog túl erősen megugrani, ha szélesebb körben is vetítik majd, talán csak a jó vélemények erősíthetik az átlagát. Az imdb-n 8.3 ponton áll 1700 szavazat alapján.

1. Újhold - 42.5M /230.6M/
2. The Blind Side - 40M /100.2M/
3. 2012 - 18M /138.7M/
4. Vén csontok - 16.8M /24.1M/
5. Karácsonyi ének - 16M /105.3M/
6. Ninja Assassin - 13.1M /21M/
7. Planet 51 - 10.2M /28.5M/
8. Precious - 7.1M /32.4M/
9. The Fantastic Mr. Fox - 7M /10.1M/
10. Kecskebűvölők - 1.5M /30.5M/
11. The Road - 1.5M /2M/

Címkék: box office hálaadás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr421562680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása