HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Újhold siker

Repce Manó 2009.11.20. 21:27

... mi több, egyenesen rekord. Az alább írt kritika tárgyára nem csak én voltam hetedmagammal kiváncsi, de összesen az éjféli vetítésekre 8225 jegyet adtak el 20 mozi 51 termében. Ez bizony nagyon sok, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy iskola időszak van, így a rajongók egy tételesebb része a pizsama napszaka miatt nem juthatott ki a vetítésre. Pillanatnyilag nem tudok összehasonlítást, ami hazai rekordra utalna, meg különben is emlékeim szerint a Harry Potter és a Félvér herceg éjféli vetítése, természetesen nyáron, 5 teremben futott Nyíregyházán, míg az Újhold két nagy terme nem telt meg teljesen. Ám a tengerentúlon nem foglalkoztak a rajongók a szüleikkel, az sem érdekelte őket, ha Bellához hasonlóan szobafogság lesz az osztályrészük, de mindenképp elsőként kell látniuk a Twilight új moziját. Az adatokat tekintve persze logikusabbnak látom, hogy jó családi mozihoz hasonlóan a szülőkkel együtt csalta el a rajongókat az Újhold, elvégre mindjárt 26.3 millió dollár bevétellel villoghat kizárólag az éjszakai vetítések alapján. Ugye nyáron a Harry Potter és a Félvér herceg hozott rekord bevételt, mégpedig 22.2 milliót, ami kevesebb, mint a jelenlegi eredmény. Szóval az Újholdban új csúcstartót tisztelhetünk, de törvényszerű, hogy szombatra már némi visszaesés jellemzi a filmet, ahogy az első rész esetében is pénteken regisztrálták a hétvégi forgalom felét.

Címkék: rekord box office újhold twilight alkonyat new moon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr271540670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása