HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Ez az Jacko!

Repce Manó 2009.11.02. 10:52

Micheal Jackson-t feltámasztották két hétre, hogy az elmaradt koncertturné helyett legalább a mozi vásznon eljárja utolsó táncát. A koncertes dokumentumfilm remek tisztelgés a Holdjáró felé (de lehet, hogy a turné előkészületeire költött kieső bevétel visszaszerzése volt a cél). Micheal Jackson utolsó menetének első felvonása alatt 32.5 millió dollárt hozott szerdától vasárnapig, amiből 21.3 millió a péntektől számító hétvégén jött össze. Ez ugyan csak a tengerentúli bevétel, és a 3481 mozihoz képest egy csöppnyi csalódottság is felmerülhet, elvégre valahol 50 millió dollár feletti nyitásról is számoltak, továbbá friss premieren lévő konkurencia sem került műsorra. De a nemzetközi bevételek komoly táncra is adhatnak okot, 68.5 millió dollárral együtt világszerte összesen már épp 101 millió folyt be a kasszákba.

Halloween ide, Halloween oda, a Fűrészre most nagy, szám szerint 60%-os mértékben csökkent az érdeklődés, míg Rob Zombie Halloween II. c. horrorjára 14-szer vettek több jegyet, mint az elmúlt héten. Ehhez persze nem csak az azonos nevű ünnep járult hozzá, hanem az is, hogy durván 10-szer annyi moziban futott a hétvégén. Persze, így is csak a 15. helyet szerezte meg, horror témában továbbra is a Paranormal Activity a nyerő, mely a múlt heti csúcsértékéből csupán 21%-ot veszített kb. 22%-al több moziból, amivel már 84.7 millió dollárt fizettek ki az érdeklődők a 15 ezer dolláros költség ellenében. Általában a fiataloknak szóló filmekről csak kisebb adagokban fogynak el a nézők, de az Ahol a vadak várnak (63.8%), az Astro Boy (54.7%) illetve a Rémségek cirkusza is (55.4%) erősebb visszaesést eredményeztek. A jövő héten sem valószínű, hogy mérséklődjön az érdeklődés gyengülése, ugyanis mindhárom filmre alacsony mozinkénti átlag jellemző nagy moziszámra, így bizonyára nagyobb tételben fognak elvonni termeket + jövő héten már a Karácsonyi ének fog dominálni 3D-ben is. Az Amelia kisebb csökkenésének következtében felkapaszkodott két helyet, bár még mindig kevés a 8.6 milliós eddigi bevétele a 40 milliós költségek mellett. A mostohaapa horror remake, illetve a Törvénytisztelő polgár R korhatáros filmek kategóriájukhoz képest kellemes tempóban távolodnak a lista élétől, ráadásul már mindkét alkotás túllépte költségeit. Az előbbi 4.7 millióval, az utóbbi 1.4 millióval. A Páros mellékhatás hasonló képpen nyereséges 16.6 millió plusszal, de a nem túl erős átlagot tekintve vélelmezhető, hogy tőle is elvonnak majd a jövő hétre néhány mozit, így lassan be is fejezheti pályafutását.

1. Micheal Jackson: This is it - 21.3M /32.5M/
2. Paranormal Activity - 16.5M /84.7M/
3. Törvénytisztelő polgár - 7.3M /51.4M/
4. Páros mellékhatás - 6.1M /86.6M/
5. Fűrész VI. - 5.5M /22.8M/
6. Ahol a vadak várnak - 5.1M /61.8M/
7. A mostohaapa - 3.4M /24.7M/
8. Astro Boy - 3M /10.9M/
9. Amelia - 3M /8.3M/
10. Rémségek cirkusza - 2.8M /10.5M/

Címkék: michael jackson box office this is it

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr951492614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása