HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Kritika: Sabotage

Repce Manó 2014.05.11. 00:25

Sabotage

Schwarzenegger betartja az ígéretét és visszatér, még ha senki sem kíváncsi rá. Az amerikai mozis pályafutását éppen most fejezte be egy határozottan halvány összeggel, a kritikák és a nézők sem igazán éltetik, de azért mégis csak maradt egy maroknyi Schwarzi rajongó, akik akkor is követik a tevékenységét, ha Arnold jelenléte már nem az erősebb, mint valaha, de az öregebb, mint valaha jelzőt feszegeti.

sabotage.jpg

Én speciel azok közé tartozom, akik, ha nem is gyermeki vigyorral, de naiv kíváncsisággal figyelik az ex-kormányzó tevékenységét, és bár teljes mértékben tudtam élvezni az Erőnek erejével c. akciófilmet, azért mégis csak cikinek tartottam egy kicsit azt a verekedős jelenetet a végén. A Szabotázs ilyen hibát nem vét, vagy csak óvatosan próbálja fitogtatni főhősének erejét és ez jó, az viszont már kevésbé, hogy azon kevés jelenetek között is kilóg egy kicsit a lóláb. Színészi teljesítménye továbbra sem kiemelkedő, fizimiskáját kár elemezni, így hát a nem túl minőségi munkáiról híres Skip Woods próbált némi történetet írni köré David Ayer rendező segítségével. Utóbbi már bizonyított íróként is, rendezőként is, és meg kell hagyni, ezen a filmen is érződik a tehetsége.

A krimi és thriller zsánerén belül meglehetősen otthonosan mozgó Ayer nem kevés emlékezetes pillanatot hagyott hátra maga után, ami már inkább az exploitation műfajának határait feszegeti, én pedig, ha öncélú, ha nem, mindig is szerettem az efféle bűnös élvezeteket. A drámából is kijárna a filmnek, de amilyen csapnivaló karakterek vonulnak fel benne, nem igazán hatott meg egyikük elhullása sem, viszont a csavaroknak ez jót tesz, mert ugye van benne legalább kettő is. Ezekkel pedig csak annyi a gond, hogy maga a film egy kissé unalmas. Túl sok krimi, túl sok áskálódás, túl sok egy helyben való várakozás, és kevés cselekmény, ám az események beindultakor jelen van némi feszültség, némi stílus, meg úgy egyáltalán jó nézni. Az üresjáratok ellenére viszont épp annyira áll össze a kép a film végére, ami elég egy instant katarzishoz és átalakítja az összképet a filmről. Így pedig úgy gondolom, hogy Schwarzenegger új filmje inkább jobb, mint rosszabb. Na meg kicsit elfogult is vagyok. 6csillag.gif

 

Címkék: kritika akció schwarzenegger sabotage 6csillag sabotázs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr956148579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása