HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

A szerelem nem érzelem, hanem vállalkozás

Repce Manó 2009.10.01. 15:58

Nász-ajánlat /The Proposal/

A szerelmet és a gyűlöletet csak egy hajszál választja el, ennek legszebb példája pedig, amikor egy kapcsolat véget ér, csalódtunk a szerelmünkben, és a gyűlöletet vesszük elő, hogy fel tudjuk dolgozni az esetet. De vajon működhet-e fordított helyzetben, amikor először táplálunk pejoratív érzelmeket a célszemély felé, aki később az imádott szerepet tölti be. Az biztos, hogy nem egyszerű helyzetbe csöppen a film két főhőse, mikor a jól menő kanadai üzletasszony, Margaret(Sandra Bullock), hogy a kitoloncolástól megmeneküljön, bejelenti, hogy beosztottja, Andrew (Ryan Reynolds) feleségül veszi őt. Persze, mielőtt végleg kenyértörésre vinnék a dolgot, az asszisztense is meglátja a lehetőségeket a szituációban és választás híján megpróbálja kiaknázni azokat.

A Másnaposak után az év másik legnépszerűbb vígjátékáról van szó, mely hazánkban is töretlen sikerrel szerepel a jegypénztáraknál, hiszen már 3 hónapja van műsoron, és így is többen ültünk a teremben szerda este, mint amire számítani lehet általában hasonló időpontban. Ez egyértelműen tükrözi, hogy a közönség elégedett a filmmel, hiszen csak pozitívan nyilatkoznak róla, ami újabb érdeklődőket vonz az azért már nem olyan nagy termekbe. De a férfi-nő viszonyáról szóló filmek mindig is siker tárgyát képezték, márpedig kissé burkoltan a jelen tárgyalt darab is a nemi szerepek közötti viszálykodást veszik górcső alá, bár inkább arra mutat rá szimbolikusan, hogy milyen szükség is van a férfinek és nőnek egymásra, de jókora szerepet kap a család fontossága és a többi olyan tényező, amit férfiak csak nővel néznek meg normális esetben.

Férfiként sajnos nem tudom megerősíteni a pozitív szájhagyományokat, a Nász-ajánlatban ugyanis nem sok egyediség integet a vászonról, sokkal inkább a már jól ismert sablonokat erőltetik. Elvégre már a poszterről is ki lehet találni a film végkifejletét, hát még az előzetesből. De nem is várhatunk tőle olyan csavaros sztorit, elvégre az e műfajra éhes közönség nem azért néz ilyen filmet, sokkal inkább a rekeszizmok megmozgatása miatt. Sajnos részemről ez a fajta testmozgás nem nagyon érvényesült, bár aranyosak és megmosolyogtatóak a szituációk, de azok a bizonyos sírva röhögős humor háttérben marad. Nagyjából annyiban merül ki a poénforrás, amit az alapsztori és az előzetes sejtet. Ami plusz, az a dramatikus vonal, ami a konfliktusokra épül és bár igyekszik nagyon morálissá válni a film, de ezek így ezekben a képsorokban és hanghatásokban elég unalmasak önmagukban. A két neves színész viszont együtt elviszik a hátukon a filmet, főleg Sandra Bullock, aki még 44-45 évesen is olyan szexi, hogy az csak na.

Egy kellemes szirupos romantikus vígjáték a szokásos hatáskeltő elemekkel, amikkel bizonyára még a jövőben is sokat fogunk találkozni. Bullock kisasszonynak pedig remek alkalom nyílt rá, hogy ismét megmutassa magát, illetve majdnem mesztelen testét a szélesebb közönségnek, ahogy Ryan Reynolds is bizonyította csupasz felsőtestével, hogy jó akcióhős lesz belőle még a jövőben. A célközönség egyértelműen a romantikus műfaj kedvelői, illetve leginkább a nők, de szőrösebb társaim is elszórakozhatnak rajta, ha a szebbik nem képviselőit kísérik, ám nem érdemes egy közepes produkciónál jobbat várni tőle.

Címkék: kritika vígjáték romantikus sandra bullock ryan reynolds the proposal nász ajánlat romkom

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr641420817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.01. 16:39:03

Jókat nevettem rajta, szerintem az év egyik legjobb vígjátéka:)
süti beállítások módosítása