HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Governator helyre teszi a filmipart Kaliforniában

Repce Manó 2009.08.02. 01:05

Sokan támadták Schwarzenegger kormányzót, amiért 500 millió dollárral támogatja a filmipart, míg más szociális hálózattól komoly pénzeket vonnak el. Az utolsó főszerepe, a Terminator 3 óta eltelt hat évben ugyanis drasztikusan visszaesett a Kaliforniában forgatott filmek száma és némely stúdió csődközeli állapotba kerül. Schwarzenegger rendeletét követően az állam a 75 millió dolláros költség alatt készülő produkcióknak 20%-át, a 10 milliónál kisebb büdzséjú filmek 25%-át állja. A kormányzó azzal magyarázta a döntését, hogy ezzel rengeteg munkahely veszélyeztetettségét szünteti meg. Elvégre egy nagyobb film elkészítése komoly munkaerőt igényel, ráadásul minőségtől függetlenül is profitot termel. Lehet nem lenne hülyeség hasonló intézkedést hozni hazánkban is. Sokkal hatásosabb lenne, ha munkalehetőséget kreálna a kormány, mint hogy ész nélkül dobálózzunk a segéllyel.

 

Címkék: hírek politika schwarzenegger

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr31282347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása