HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Get your heart broken

Repce Manó 2009.04.19. 14:27

Véres Valentin 3D (My Bloody Valentine - 2009)

Történelmi pillanatnak lehettem szemtanuja, hiszen a Véres Valentin az első horrorfilm, amit hazánkban bemutattak 3D-ben. Azt kell mondjam, hogy jó választás volt, hiszen ez a slasher mozi önmagában is megállná a helyét, mindenféle 3D effektus nélkül. De, hogy a vetítéshez szemüveg is jár, úgy hatványozta a film élvezhetőséi szintjét.

A történet nem ad túl sok újdonságot, egy pasas a bányában Valentin nap lemészárol egy adagot a város lakói közül, de utána eltűnik... majd 10 év múlva visszatér és darabolja a lakosság tagjait bányász felszerelésben egy csákánnyal. Szándékosan homályban maradnak a film egyes momentumai, ami később a néző elbizonytalanodásához vezet, hiszen nem csak látványvilágban nyújt egyedit, de próbálják úgy csavarni, hogy aztán a végére minden ember feltűnése némi feszültséget okozzon. Persze a végén nem lepődünk meg, hiszen az általunk felállított gyanusított listából kerül fény a gyilkos kilétére, azért feszült marad a film tempója egészen a stáblistáig. A gore és slasher jelenetekkel nagyon nem spóroltak, ami kellemes látvány lehet a műfaj rajongóinak, pláne, hogy túlzásba sem viszik. Olyan kellemes bőséggel használják. A zene az, ami egy kicsit lehetett volna egyedibb, mondjuk több szabályos szívdobogást követő dobbal megspékelt score, amúgy így is sikerült jobb hangzásvilágot teremteni, mint amit az utóbbi időkből megszokhattunk. Mindenesetre a pokoli 3D-s útnak valóban részesei lehetünk, ahogy az előzetes ígéri. Az imdb 6.3 pontot mutat a film adatlapján. Úgy érzem egy 7-est mindenképpen megér a mozi 2D-s változata is, ha pedig a 3D élményt osztályozzuk, akkor nyugodt szívvel 10-es.

 

Címkék: horror 3d slasher véres valentin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr611074265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása