HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Be My Bloody Valentine in 3-D!

Repce Manó 2009.01.20. 13:34

Még egy hete sincs, hogy elkezdtem hisztizni, hogy de jó lenne a Véres Valentin 3D valamilyen formában megjelenjen hazánk nagy széles vásznain és az amerikai hétvégi sikere után mondta is az sg.hu, hogy február 26-án jön a magyar mozikba. Azonnal kattintottam a Fórum Hungary honlapjára, ahol ez a hír megerősödött számomra. Február 26-án jön romantikus slasher film, de hogy legyen egy kis keserű szájíze is a dolognak, a filmből csak 3D-s kópiákat hoznak be, így a nem 3D-s felszereltségű mozikat, ami főleg vidéket érinti, el fogja kerülni a film. Vidéken jelenleg Szegeden és Győrön dolgoznak, hogy a kérdéses élményt biztosítsák, amúgy a filmet Budapesten a Corvin moziban, a Westend Digitális 3-as termében és a Cinema City Aréna IMAX-ben lehet megtekinteni, természetesen maximális élmény mellett.

A film története a következőképpen néz ki. "Tom Hanniger (Jensen Ackles – Odaát), a tapasztalatlan szénbányász súlyos balesetet okozott az alagutakban, mely során öt bányász vesztette életét, s az egyetlen túlélő Harry Warden is tartós kómába esett. Pontosan egy évvel a szörnyű eset után épp Valentin napon Harry hirtelen magához tér…és brutálisan meggyilkol huszonkét embert egy csákánnyal, mielőtt őt is megölnék.   Napra pontosan tíz évvel később Tom Hanniger visszatér Harmonyba, bár még mindig kísértik az általa okozott halálesetek. Tom megpróbálja jóvátenni a múltat, sőt eddig tisztázatlan érzelmei is feltörnek ex-barátnője, Sarah (Jaime King – Sin City) iránt, aki időközben hozzáment Tom egykori jóbarátjához, Harmony jelenlegi sheriffjéhez, Axelhez (Kerr Smith – Végső állomás). Sokévi nyugalom után azonban ezen az éjszakán ismét felbukkan valami a város sötét múltjából: egy veszedelmes gyilkos gázálarcban és csákánnyal. Tom, Sarah és Axel erősen gyanítják, hogy Harry Warden szelleme tért vissza, hogy az életüket követelje a régi sérelmekért…" - Fórum Hungary

Idén több filmet is megtekinthetnek azok a szerencsés mozifanatikusok, akik 3D-s mozi közelében élnek. Hamarosan jön a Volt c. animációs film, mely egy filmsztár kutyáról szól, aki azt hiszi, hogy neki valóban szuperképességei vannak. Jön a Jégkorszak 3 a sorszámához hűen 3D-ben, hasonlóképp a Toy Story 3, illetve Jerry Bruckheimer animációs filmje, a G-Force (magyarul Rágcsávók), ami kommandós tengerimalacokról szól. Nem beszélve a Végső Állomás 4-ről, ami szintén 3D-ben érkezik, ha eljut hozzánk, illetve az Alexandre Aja rendezése alatt álló Piranha 3D, már ha elkészül valaha...

Visszatérve Valentin napra, nagyon úgy tűnt, hogy slasher film jellemzi hazánkban a szerelmesek ünnepét, mivel idén majdnem péntek 13-ára esik, úgy időzítették Amerikában a Péntek 13 c. slasher remake vagy reboot megjelenését, és sokáig úgy tűnt, nálunk is ebben az időpontban lesz a megjelenése, amit sikerült eltolni májusra. Azért a Véres Valentin 3D is stílusos lett volna, ha Valentin napon jelenik meg nálunk, de csak két hétre rá láthatjuk, mikor már javában veszekednek a szerelmesek.
Ám úgy tűnik idén megússzuk a Sas Tamás romkomot, amit az utóbbi években az S.O.S. Szerelem és a 9 és fél randi jelentette, ám Fenyő Ivántól nem menekül a magyar közönség. Február 5-én jön a Hungária megalakulásáról szóló zenés vígjáték, a Made in Hungária. A filmet Fonyó Gergely rendezte és ilyen nevek szerepelnek benne, mint Szabó Kimmel Tamás, Scherer Péter, Hegedűs D. Géza, Valentin Titánia és Kiss Tünde.

Címkék: horror magyar valentin zenés 3d slasher véres valentin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr41890819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása