HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Folytassa Hollywood!

Repce Manó 2009.11.15. 00:26

A népszerű címek folytatásainak sorozatgyártása továbbra sem pihent meg, amit szemlélve megjegyezhetjük, hogy nincs új ötlete az álomgyárnak, de ha a bevételi listákat szemléljük, akkor az is kiderül, hogy másra meg nem is nagyon van igény. Most egy csokorba szedtem néhány jövőbeni sequel megjelenést.

Először is, most a 2012 sikere kapcsán (bő 20 millió dollár az első nap Amerikában) Roland Emmerich, aki egyébként minden idők legsikeresebb inváziós filmjének atyja, elhatározta, hogy előveszi a Függetlenség napja c. filmet. Korábban is beszélték már, hogy tovább viszik a történetet, de úgy látszik újra és újra felröppen a hír, szóval még elképzelhető, hogy lesz is belőle valami. Ám Emmerich nem egy, hanem mindjárt két folytatásban gondolkodik, vagyis ha a szokásos sablon érvényesül, akkor egy nagyobb történetet vágnak ketté, mint anno a Mátrix Újratöltve és Forradalmak, illetve a Karib-tenger kalózia 2-3 példáján is láthattuk. Ez azonban még egyelőre csak pletykaként érvényes hír, mert Emmerich szócséplésén kívül nincs más forrás.

Nem csak Emmerich jelentkezik ismerős területeken, de Stallone is szeret hazai pályán játszani. Ezt ugye legutóbb a John Rambo (4.) és Rocky (6.) Balboa filmjei bizonyították, most pedig, hogy végzett a The Expendables-szel, ismét a veterán katona bőrébe bújna. Ezt már korábban is tudjuk, hogy van neki hasonló hajlama, sőt még történetet is kaptunk, ami szerint genetikailag módosított szuperkatonák ellen küzdött volna. Mindez mostanra meg lett cáfolva, mert az új elképzelések szerint külföldön eltűnt nők nyomában kel harcra, bár vannak még elképzelések, hogy a mutáns katonák itt is megjelenhetnek. Közben pedig egy következő Rocky filmről is felröppentek a pletykák.

Már biztos, hogy moziba kerül a Sikoly 4 is, melyhez már plakát is készült, Kevin Williamson ünnepelt tini-horror forgatókönyvíró pedig elmondta, hogy mindjárt az ötödik részen is gondolkodik, hiszen le van szerződtetve rá.

Jurassic Park sem maradhat hír nélkül, eddig három részt megélt kalandfilm legutóbbi részét jegyző Joe Johnston mondta el, hogy kitaláltak egy remek történetet, ami szerint nem az előző részek sémáját követkve fognak kis embercsoportok dínók elől menekülni, hanem... na ezt viszont nem mondta el. Várjuk, mi sülhet ki belőle.

 

Jövőre is lesz Fűrész, állítólag 3D-ben és állítólag ez lesz a befejező rész. Előzményfilmekről még nem volt szó, de hátha, nehogy már Fűrész hírek nélkül maradjunk, még ha a filmeket már nem nézzük meg. Mást is kapunk még 3D-ben, méghozzá a Resident Evil, vagy ahogy itthon mondjuk Kaptár 4. részét, melynek startja 2010 augusztus 27.-én lesz a tengerentúlon. Két héttel korábban a Péntek 13. második része is 3D-ben érkezik, valamint a Step Up 3 is kap egy D betűt a sorszám mögé ugyanebben a hónapban.

Továbbá még nem beszéltem a negyedik Shrek filmről sem, mely a Shrek a vége, fuss el véle címet kapja itthon, és míg odaát májusban lesz elérhető, mi valamikor júliusban láthatjuk.

Címkék: hírek folytatás rocky 3d rambo függetlenség napja sikoly jurassic park

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr451525921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása