HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Minden idők legjobb vámpírfilmjei

Repce Manó 2009.10.30. 17:36

Sokunk kedvenc kritikákat összesítő oldala, a rottentomatoes.com összegyűjtötte a 25 legjobb kritikai átlagot képviselő vámpírfilmet. Lehet, hogy a témában nem sikerülnek a legjobban a művek, vagy éppen kevés példány akad a palettán tekintve, hogy a 24. helyre még éppen belefért az Alkonyat is. Persze sokan a Pengével való találkozást szeretnék látni a mozivásznon, de amíg ott ez nem valósul meg, addig, vagy legalább is jelenleg az első két Penge film van a szomszédságában a 23. és 22. helyen. Persze ezek még nem érték el a kritikailag jó film szintjét, hiszen 60% alatti átlagot produkáltak, lényegében csak a 18. pozíciót betöltő filmtől jelennek meg a szakértők szerint is igényesnek számító filmek a Nappali örség és az Alkonyattól pirkadatiggal kezdve. Helyet kapott (számomra érthetetlen módon) Will Smith Legenda vagyok c. filmje ami a tizenötödik, míg annak eredetije a The Omega Man csak a 19. helyen jelentkezik 59%-os átlaggal. Kiemelném a 9. helyen lévő Vampyr - Der Traum der Allan Grey c. filmet, mely 1931-ben készült és egy igazi mesterműnek számít, viszont keveset hallani róla, illetve a 12. helyen tartózkodó A vámpír árnyéka c. történetet, ami Murnau Nosferatu c. filmjének forgatását meséli el roppant hangulatos stílusban. Az pedig talán egyáltalán nem meglepő, hogy a vezető pozíciót Murnau Nosferatu c. filmje foglalja el, de még dobogón található Herzog azonos c. vámpírfilmje is, a kettő között pedig az idei év egyik legjobb, ha nem a legjobb hazánkban megjelent filmje, az Engedj be! c. svéd film. Aki szeretné végigfürkészni a listát, a következő linkre kattintva megteheti.

Címkék: horror lista vámpír vámpírfilm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr121487208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása