HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Eltévedt násznép

Repce Manó 2009.10.27. 17:22

Családban marad /Sveitabrúokaup/ 2008 - Izland

A két nem túl nagy számú család nem mindennapi esküvőre lettek meginvitálva, egyenesen a hegyekbe utaznak egy vidéki templomba, hogy ott esküdjön meg a két ifjú pár. Azonban a hagyomány szerint a vőlegény nem láthatja a menyasszonyt az esküvő napján, ezért két külön busszal indulnak útnak. Olyan útra mennek, melyet senki sem ismer, és akkor már miért ne tévednének el? Elvégre sok piros tetejű templom van a vidéken.

Ha a tipikus izlandi humor jelenik meg ezen a filmen, akkor nem leszek a műfaj rajongója, hiszen nagyjából ugyanolyan, mint a magyar humor, csak nem olyan szórakoztató. Nem mentális egészségükről híresek a szereplők, viszont nem az olcsó hatáskeltő elemekkel próbálja kihozni a nézőből a nevetést, hiszen inkább egy dokumentumfilm stílusban forgatott történetet mond el, amiből csak a narrátor hiányzik. Így persze, ha a szereplőkhöz nem is kerülünk különösebben közel, a szituációt annál inkább közelebb érezhetjük magunkhoz, elvégre mindenki utazott már busszal, illetve volt már testközelben násznéppel, szóval bárkinek lehetett akár a filmben ábrázolt helyzethez hasonló tapasztalata is. Bár a vőlegény és a menyasszony konfliktusa látszólag nem mutatkozik meg, mindkét karakterben megvannak azok a sajátosságok, amik a későbbi váláshoz vezető folyamatok alapjául szolgáló konfliktusokat eredményezheti. Velük párhuzamban a felmenőik közötti problémák is erősítik ezt az elméletet. Mert egy olyan világban élünk, ahol nem csak a halál választja el az esküvő feleket.

Címkék: vígjáték izland családban marad sveitabrúokaup

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr241479418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása