HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Az ideglelés sikere megismétlődni látszik

Repce Manó 2009.10.12. 10:39

A férfi-női kapcsolatokról szóló filmek többnyire széles látogatottságot eredményeznek, ám legtöbb esetben a szerelem kialakulásáról írnak történeteket, pedig a másikkal való együttműködés is nagyon érdekelt sztori. Nem csoda, hogy ez utóbbival foglalkozó Páros mellékhatás c. filmre is szép számmal ellátogattak figyelmen kívül hagyva a rossz kritikai és nézői visszajelzéseket, ami a heti lista elős helyezetét és a mindenkori októberi nyitások 6. legjobb eredményét jelenti. Vince Vaughn főszereplésével készült vígjátékok közül csak a Szakíts, ha bírsz-nak volt nagyobb érdekeltsége, de alig 4 millióval marad el a mostani 35.34 milliós bevételével, ami szerint nem csak a 70 milliós költsége kerül megtérülésre, de valahol 100 millió felett kell, hogy végezzen. Az viszont még elég egyértelmű, hogy az Ünneprontók ünnepe c. filmjének 209 milliós összbevételét csak messziről közelítheti meg.

De igazából az eddig limitáltan futó Paranormal activity c. horror érdemelné a nagyobb figyelmet, ami eddig elég kevés moziban futott, ám a jelenlegi 160 mozi is limitáltnak számít, viszont 44 ezer dolláros mozinkénti átlaggal egyenesen a hétvégi lista 5. helyére került 7.06 millió dollárral, amit az eddigi bevételek 8.28-ra egészítenek ki. Gyanítható, hogy a kézi kamerával felvett dokumentumszerű képsorozat nem került sokkal többe, de az is lehet, hogy költségvetésének már többszörösét hozta vissza, a 10 évvel ezelőtt a műfajjal debütáló Ideglelés c. film mintájára, ami 60 ezer dolláros költségvetéssel 140 millió dollárig jutott. Minden előjel szerint a Paranormal activity a jövő héttől még szélesebb körben borzongathatja a nézőket.

Az imdb átlag is bebizonyította, hogy Woody Harrelson zombiírtása tetszik a nézőknek, és a második hétvége adatai is vagy a visszatérő vendégeket, vagy a meggyőző pozitív szájhagyományt igazolják. A Zombieland ugyanis kevesebb, mint 40%-ot esett vissza. A Derült égből fasírt szintén negyedrészét veszítette a nézőinek, és már csak egy karnyújtásnyira van a 100 milliótól, ha nem számoljuk azt az 5 milliót, amit nemzetközi téren jegyeznek eddig. A 3D-s Toy Story filmek is csak mérsékelten veszítenek erejükből, Bruce Willis újabb világmegmentése pedig költségvetésének (80 millió) felét lépheti majd át Amerikában. A The invention of lying c. vígjáték az egyetlen, ami 50%-al rosszabb visszaesést produkált, de költségeinek megtérülésére még jó esély van. Egész jó lefutása van Drew Barrymore rendezésének, a Whip it 39%-al mutat kevesebbet, mint nyitásakor, ami elősegíti, hogy megtérüljenek a 15 milliós költségei, de ahhoz a későbbiekben is hasonló tempóban kell veszíteni erejéből.

1. Páros mellékhatás - 35.34M
2. Zombieland - 15M /47.8M/
3. Derült égből fasírt - 12M /96.2M/
4. Toy Story 1/2 3D - 7.6M /22.6M/
5. Paranormal Activity - 7.06M /8.28M/
6. Hasonmás - 4.1M /32.5M/
7. The Invention of Lying - 3.37M /12.3M/
8. Whip it - 2.8M /8.76M/
9. Capitalism: A Love Story - 2.7M /9.1M/
10. Fame -2.5M /20M/

Címkék: box office

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr561444289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása