HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Sikeres a zombitéma, ha humorral vegyül

Repce Manó 2009.10.05. 11:56

Október 2-4

Kannibál zombik, Fulci féle zombik, náci zombik... nem csak DvD-n kezdődik a zombik hadjárata, hanem az amerikai mozik is a Zombieland c. filmtől voltak hangosak. Persze műfaji besoroláshoz társult még a vígjáték is, ami lényegesen több nézőt vonz, akkor is, ha magas korhatár miatt nem engednek be minden érdeklődőt. Woody Harrelson zombivadász tevékenységeire 25 millió dollár értékben váltottak jegyet a hétvégén és a pozitív szájhagyomány (imdb: 230. legjobb) az élőhalott témában a legsikeresebbé teheti hosszú távon. Kezdő hétvégéjének két és félszeresét, ha összegyűjti, akkor máris a legjobb, persze mindenféle inflációt figyelmen kívül hagyva. 23.6 millió dolláros költségvetését már túl is lépte, így esélyes, hogy a stúdiónál egy esetleges folytatáson gondolkodnak.

A Toy Story - Játékháború mérföldkőnek számított a filmkészítésben, ráadásul minőségi szempontból a történet sem elhanyagolható, így nem csak a gyerekek, de a felnőttek körében is rajongótáborral bír. Nem is csoda, hogy a két részét egy jegy áráért, ráadásul 3D-ben így el tudták adni ismét. Mindössze 1745 moziban jelentkezett, ahol 7 ezer dolláros mozinkénti átlaggal 12.5 milliót gyűjtött össze.

Hasonló sűrűséggel lehetett találkozni a The Invention of Lying c. vígjátékkal, legalább is a moziban. A hazugság feltalálására kb. 40%-al voltak kevesebben kiváncsiak, mint a térélményt nyújtó Toy Story filmekre. A Jonah Hill, Rick Gervais és Jennifer Garner főszereplésével készült produkció 7.35 millió dollárt keresett a kezdő hétvégéjén, költségvetését 18.5 millióra határozták meg, ami szintén megváltásra kerülhet a későbbi heteket követően.

A hét vesztese Drew Barrymore első rendezése, a Whip it, mely csak 4.85 millió dollárt kaszált kezdésnek, ám a 15 milliós költségvetése még így is megtérülhet. A görkorcsolyás moziban Ellen Page szerepel.

Rajta van a listán még Micheal Moore dokumentumfilmje, a Capitalism: A Love Story, mely a gazdasági válság okaira keresi a választ. Szintén 4.85 millióra becsülték a hétvégi bevételét, ám limitáltan már futott, és ezzel együtt már 5.25 millió dollárnál jár. Egyelőre nem valószínű, hogy a Fahrenheit 9/11 filmjének 119 milliós bevétele megdöntésre kerül, mivel az mindjárt 23 millióval nyitott, de hosszú lefutással még sokat zsebre tehet. Úgy gondolom ez a téma inkább Európában lesz népszerűbb.

A korábban már futó filmek között továbbra is az esőből gyorskaja bizonyult a legérdekeltebbnek. A Derült égből fasírt 16.7 millió dollárt hozott harmadik hétvégéjén, ami még mindig kétharmada az elmúlt hét számaihoz képest. A nyitás sem volt túl bizalomgerjesztő Bruce Willis robotos mozija esetén, de az 50%-os visszaesés is azt bizonyítja, hogy nem marad túl sokáig a mozikban. Eddig 26.3 millió dollár cseng a kasszában, ám ennek valamivel több, mint háromszorosára volna szükség a kielégítő eredmény érdekében. Egy kicsikét erősebb volt a Fame c. táncos film érdeklődésének csökkenése, ám ez a produkció csupán karnyújtásnyira van a költségvetéstől.

1. Zombieland - 25M
2. Derült égből fasírt - 16.7M /82.4M/
3. Toy Story/Toy Story 2 3D - 12.5M
4. The Invention of Lying - 7.35M
5. Hasonmás - 7.3M /26.3M/
6. Whip it - 4.85M
7. Capitalism: A love story - 4.85M /5.25M/
8. Fame - 4.75M /16.6M/
9. Az informátor - 3.8M /26.6M/
10. Love Happens - 2.7M /18.9M/
 

 

Címkék: box office

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr851428695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása