HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Sci-Fi Channel folytatások: A szörny 2, Anakonda 3

Repce Manó 2009.08.03. 00:30

A klasszikus Asylum filmekhez (The Terminators, Transmorphers, Alien vs Hunter) még nem jutottam hozzá, így egy másik közutálatnak örvendő csoportból ragadtam meg kettő szépet. A Sci-Fi Channel ugyanis hajlamos rá, hogy megrendelje néhány ismert film folytatását, amit az eredetihez képest tized akkora költséggel elkészítsék, és egyenesen a tévébe kerüljön. A két szerencsés választott pedig a következők:

A szörny 2 /Lake Placid/

A helyszín ugyanaz, az alaptörténeten szintén nem változtattak túl sokat, szóval nagyjából az előző rész szellemében készült az új szörny. Emberek tűnnek el a tó környékén és egy lelkes környezetvédő társának tételes részét elvesztve menekül a hatóságokhoz, hogy jelezze a bajt. Ezután segítségül jön egy magát menőnek beállító vadász, aki színesbőrű segédje nélkül mit sem érne, ők pedig a helyi sheriffel és barátnőjével elindulnak, hogy felderítsék a területüket, majd ártalmatlanítsák a felfedezett génkezelt krokodilokat. Amennyi negatív kritika érte a filmet, olyan pozitív csalódással ültem a képernyő előtt. Az ugye nem meglepő, hogy a mai társadalom eleve nem vevő a hasonló témájú filmekre, pedig a 90-es évek tékás videókorszakában az efféle trash-horrorok igen közkedvelt műfajnak számítottak ám, de ha mindenáron a könyvtáron kívül keressük a mondanivalót, akkor belemagyarázzuk, hogy ne zargasd a természetet, mert megnőnek a krokodilok és megesznek. A trükkök ugye nem a WETA színvonalát tükrözik, hiszen piacképességének megörzése miatt csupán 2 millióból hozták össze az egész filmet. Nagy nevektől mentes, de annál hangulatosabb, hála a kifejezetten horror műfajra írt sarkított karaktereknek, akik nagy részének alig több az IQ-ja a cipőméreténél, így végül krokodileledelként funkcionálnak. A történet pedig a végére csak izgalmasabbá válik, hiszen tartogatnak nekünk pár izgalmasabb csavart, a feszültség nem hág a tetőfokára, de mégis odaszegezi a tekintetet a cselekményre. Humorban is próbál erősíteni, de az előző részhez hasonlóan csak megmosolyogtatja a nézőket, míg a mesztelen nőkre nagyobb százalékban emlékszik a férfi néző. De tényleg nem csak a női mellek miatt kap pozitív értékelést A szörny 2, amit egyébként jó szívvel ajánlok a B kategóriás horror rajongóinak.

 

Anakonda 3 /Anaconda 3 - The Offspring/

Az óriáskígyóról már két mozifilm is vászonra került, azon szerencsés emberek közé tartozom, akik az elsőt még nagy vásznon is megtekinthették. Ez a harmadik rész azonban kicsit már függetlenebb az előzőektől, már csak azért is, mert erdős területeken játszódik. A kérdéses kígyókat ugyanis kísérletnek vetették alá, ami következtében óriássá és vérszomjasabbá vált. Íme a Jurassic Park filozófiája lebutított videó minőségben: Isten megteremtette a dinoszauruszt, Isten elpusztította a dinoszauruszt, Isten megteremté az embert, az ember elpuszítja Istent, az ember megteremti a dinoszauruszt... a dinoszaurusz megeszi az embert. Végül hiába jelentkezik David Hasselhoff és John-Rhyes Davis is, mint sztárszereplők, a karaktereknek nem lesz elég súlyuk és unalmassá válik a film. Nem is a gyenge trükkök vonják le a pontot, bár a vágás rettenetes minőségéről még lehetne beszélni, valójában a gyenge színészi játék még gyengébb figurái, ami miatt negatív előjelű lesz az Anakonda 3. Na meg az a sok elbaltázott hatáskeltő jelenet, amikor a semmire lőnek fél óráig, és utána derül ki, hogy nincs is célpont a közelben. Ráadásul fedetlen keblek sincsenek a filmben. A B horrorok rajongói közül is csak az elvetemültebbeknek ajánlom.

Címkék: kritika horror sci fi channel a szörny 2 anakonda 3

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr851284222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.03. 10:35:27

A szörny az egyik legjobb krokós horror volt. A második rész nézhetetlen.
Az Anakonda három is tré, nem is tudom hogy volt lelkierőm végignézni, a negyediket viszont már 15 perc után lelőttem.
süti beállítások módosítása