HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Rövid hírek innen-onnan.

Repce Manó 2009.06.25. 21:32

Csak ijesztgettek minket vagy kacsáztak arról, hogy a Cannes-ban már bemutatott Becstelen brigantyk c. háborús Tarantino filmet 40 perccel rövidebbre vágják, csupán a végleges változaton még javítanak egy kicsit a vágószobában. Az Inglourious Basterds augusztus 20-án skalpol a magyar mozikban.

Felröppent a hír, hogy Neil Marshall rendezheti a jövő nyárra bemutatásra szánt Predators c. sci-fi akciófilmet, melyet Robert Rodriguez mindenképpen felügyel majd mint producer. Ám ez még nem végleges döntés, mert más rendező is rajta van a listán, melyből a választás a hazánk fia Antal Nimródra is eshet, aki saját bevallása szerint szívesen rendezne B kategóriás szörnyhorrort. Nálunk a Kontroll c. filmmel mutatkozott be, amiért azóta is nagy tisztelettel gondolunk rá, de az Elhagyott szoba (Vacancy) c. amerikai thrillert is tisztességesen tálalta, ősszel pedig az Armored c. akció-thrillerrel jelentkezik, mely illusztris szereplőgárdával rendelkezik. Ha a Predator rajongók szemszögéből nézzük, eddig csak jó munkás emberek szerepelnek az új mozi rendező jelöltjeinek palettáján.

Alacsonyabb, PG-13-as korhatár besorolást szánnak Stallone akciófilmjének, a The Expendables-nek, melyben a B filmes sztárok fele felvonul. Avi Lerner a film producere szerint az R besorolással elveszítenék a nézők felét. Szerény véleményem szerint a PG-13-as besorolás is távol tart pár akciófanatikust, de ha a tinibarát Die Hard 4 példáját nézzük, akkor jövedelem szempontjából logikus határozatnak tűnik a dolog. Az más kérdés, hogy ki fog ennek örülni. Mindenesetre lesz R változata is a filmnek, ami bizonyára a DvD-n lesz látható. A The Expendables sikere esetén folytatást is szeretne a producer, ezért már elárulta, hogy a főszereplők közül senki nem hal meg a film végén. A forgatás után Stallone hozzálátna a Rambo 5 munkálataihoz, aminek szintén alacsonyabb korhatárt szánnak.

 

3000 teremben 16 millió dollár bevételt hozott az éjféli vetítéseken a Transformers - A bukottak bosszúja c. akciómozi, mely túlnyomó többségben negatív kritikákat kapott. Nekem azonban sikerült szeretnem a bugyuta folytatást. Az éjféli vetítésekkel együtt a szerdai nap rekord bevételt ért el, ami 60.6 millió dollárt jelent a Paramountnak. Az előző rekorder a Harry Potter és a Főnix rendje, mely 44.2 milliót hozott az első napon. Világszerte már 120 milliós bevétele van a robotos mozinak, pedig a hivatalos bemutató csak tegnap volt.

 

Címkék: hírek antal nimród tarantino transformers the expendables predators

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr371208665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása