HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

The Hangover - Sose felejtjük el, de mit is?

Repce Manó 2009.06.21. 01:51

Másnaposak (The Hangover)

Még mindig népszerű tevékenység az alkohol fogyasztása, vagy csak a részegek figyelése. Mindig jó poénforrás, ha egy részeg banda idétlenkedését kísérhetjük figyelemmel és ha akkor éppen nem is annyira vicces az ébredés, a gyógyulást követően mindig kellemesebb beszédtéma, mint ha a kerti munkáról számolnánk be egymásnak. Ha jól megfigyeljük a mai társadalmunkat, nagyon sok figyelmet követelő csevely úgy kezdődik, hogy "amikor egyszer berúgtunk a haverokkal...". Na erre az alapötletre épít a jelen tárgyalt film is, ami a nézettségi listákat és a pontozási listákat is hasonló lendülettel vezeti. Na jó, azért a Top 10 legsikeresebb filmben azért van kettő is, ami az imdb legjobb filmek listáján a 130.-nál magasabban helyezkedik el (Star Trek és a Fel), de ez az eredmény akkor is figyelemre méltó.

 

Magam véleményem azonban ettől egy kicsit eltér. Egy igen kellemes vígjátékról van szó, ami rendelkezik idézhetően vicces párbeszédekkel, komikus helyzetekkel, cuki kisbabával, fedetlen férfi seggel, cuki tyúkkal (a szó legszorosabb értelmében), fedetlen női mellel, cuki nagy macskával, idétlen másnapos ábrázattal, valamint a helyzetkomikumra épülő suspense-el. A karaktereknek azonban pont nincs olyan erős karizmája, ami kellően megszerettette volna velünk őket, így rá kell fognom, hogy a jó nézői átlag csupán a szesz népszerűségét jelöli. Azért nem akarok senkit sem hazazavarni, ha már majdnem megvette a jegyét, akkor nyugodtan üljön be, mert a másfél óra szórakozás biztosítva van és ha nem is nevetünk fel hangosan csak negyedóránként, azért izgalommal kísérjük figyelemmel, hogy hőseink a görbe estén elvesztett vőlegényt megtalálják-e a ceremónia előtt. Azt pedig nagyon stílusosan megrendezett jelenetek közepette, stílusosan válogatott zenei aláfestések mellett próbálják kideríteni, hogy mi történt az éjszaka során. Ugyanis a kérdéses éjszaka eseményeit nem egyenes vonalban mesélik el, hanem olyan görbe vonalon, amilyen az este volt. Ha úgy akarom, akkor azt mondom, hogy ez a legstílusosabb krimi, mégsem hal meg benne senki.

Todd Phillips-től a Sulihuligánok és a Cool túra rendezőjétől joggal várhattunk egy erős vígjátékot, ám az előrejelzések arra engedtek következtetni, hogy ez lesz a legjobb filmje, valójában nálam a két említett opusza között helyezkedik el. Mindenesetre erre a névre még érdemes odafigyelni, mert egy stabil minőséget biztosít. De pályája Appatow-éhoz hasonlóan lefelé görbül. Remélem mindkét rendező visszatalál a minőség csúcsára.

Címkék: vígjáték hangover másnaposak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr901198058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása