HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Melyik a legjobban várt film 2009-ben?

Repce Manó 2009.01.23. 23:37

... és engem még mindig nem érdekel az Oscar! Illetve érdekel, de már a csapból is az folyik és még mindig nem érzem, hogy írnom kéne róla. Ellenben a Box Office Mojo készített egy statisztikát arról, hogy mit szeretnénk megnézni a legjobban az idei év blockbusterei közül. Nyilván a teljesség igénye nélkül készült lista, ezért nem véletlenül került bele az Other c. alkotás is, ami összességében jelenti mindazokat a filmeket, amik nem szerepelnek a felsorolásban. Akkor kezdeném a legkevésbé népszerű művekkel. A statisztika nem zárult le, így hát megjegyezném, hogy bejegyzésem írásakor 2825 szavazat érkezett.

Drag Me to Hell - 0.1%
Sam Raimi zombifilmje, aki mostanában a Pókember sorozatnál dirigált, így félő volt, hogy a Gonosz halott és társairól szóló filmjei a feledés homályába merülnek a neve hallatán, de most újra zombikkal támad. Bemutató amerikában május végén esedékes.

Land of the Lost - 0.1%
Tavaly az Utazás a Föld középpontja felé c. 3D fantasy-kaland töltötte be ezt a szerepet, ezúttal Brendan Fraser helyett egy professzionalistább komikus, Will Ferrell-nek sikerült lehetetlen helyzetbe kerülni. Lesz benne T-Rex is. A történet pedig egy régi tv-sorozaton alapul. Az amcsik június 5-én láthatják

Monsters Vs. Aliens - Szőrnyek az idegenek ellen - 0.2%
Ufós, szörnyes animációs film gyerekeknek. 3D-ben is meg lehet majd nézni. Seth Rogen is szinkronizálja. Húsvét környékén jön.

Underworld - A vérfarkasok lázadása - 0.2%
Kate Beckinsale helyett Rhona Mitra domborít, testi adottságait figyelembe véve jobban, színészi játékát tekintve valószínűleg rosszabban. Nagy szőrös állatok fogják benne ugatni a Holdat és kardoznak majd a vámpírokkal. Tegnap óta nálunk is megtekinthető. Hamarosan beszámolok róla.

The Taking of Pelham 123 - 0.2%
Hasonló címmel 1974-ben is készült egy thriller, ezt pedig Tony Scott (Tűzben edzett férfi, Deja Vu, Domino, Top Gun) rendezi, tehát némi minőséget elvárhatunk tőle. Június 12-én Amerikában, nálunk ki tudja mikor.

The Wolfman - Farkasember - 0.3%
Benicio Del Toro változik át farkassá és ugatja a Holdat éjjel. A filmben szerepel még Anthony Hopkins és Hugo Weaving, illetve Emily Blunt is. USA-ban és itthon is novemberben tekinthtjük meg.

Hannah Montana: The Movie - 0.4%
Már volt egy 3D-ben vetített koncertfilm ettől a nőtől, ami hihetetlen sikert aratott, és gondolom ennek hatására készítettek egy mozifilmet. Nálunk lesz-e nem tudom, de amcsiban április 10-én énekli be magát a mozikba.

Alvin és a mókusok 2 - 0.4%
Amilyen bazi sikert hozott az első rész, elkerülhetetlenné vált, hogy folytódjék a történet. Pedig nagyon rossz volt a kritikai és nézői visszhang egyaránt. Karácsonykor megtudjuk, mi lesz ebből.

Fast and Furious - Halálos iram - 0.6%
Vin Diesel és Paul Walker meg az összes többi, aki az első részben feltűnt visszatér, hogy horzsoljon egy jót a moziban. Felrobban benne egy tartálykocsi. Bemutató április, talán nálunk is. Vagány a zene az előzetesében.

Where the Wild Things Are - 0.6%
Gyermekkönyv megfilmesítése, bár már volt belőle egy film, de most megint csináltak egyet. Október 16-án lesz a bemutató az Atlanti-óceánon túli tartományokban.

Éjszaka a múzeumban 2 - 0.6%
Hatalmas anyagi siker volt az első rész, naná, hogy folytatják. E film miatt késik két hetet a Terminator Megváltás, mivel két tigris nem lakhat egy hegyen. Pedig ez két külön műfajú tigrisek, más a célközönség... Szóval május vége felé itthon is játszák a mozik.

The Princess and the Frog - 0.6%
Disney animációs film a Királylány és a béka szerelmének történetéről. Alvinékkal egy napon karácsonykor mutatják be.

Shutter Island - 0.7%
Martin Scorsese is megkedvelte Leonardo DiCaprio-t, így ráosztotta új krimijének főszerepét. 50-es években játszódik, nyomoznak majd benne rejtély után, a végén meg biztos lőnek is. Októberben startol.

Funny People - 0.7%
Adam Sandlert Judd Apatow rendezi? Aztán ott a többi Apatowos gyerek Seth Rogennel az élen? Biztos egy kellemes agyament vígjáték lesz belőle. De a műfaji besorolásnál ilyen is van, hogy dráma. Végülis az imdb szeret túlozni. Július végén jön.

G.I. Joe - Rise of the Cobra - 0.7%
Akciófilm, melynek gyerekkori kedvenc játékbábjaink szolgálják az alapihletet. Dennis Quaid lesz a főszereplő. Remélem felrobban benne egy tartályhajó. Augusztusban kiderül.

Jégkorszak: Dawn of the Dinosaurs - 0.8%
Most ehhez mit tudok hozzáfűzni? Lesz belőle még egy, csak a változatosság kedvéért nem húsvéti premierben fog rekordot dönteni, hanem a nyár közepén normál blockbusterkedés várható tőle.

Dragonball: Evolution - 1%
... és igen! 28-an is ezt várják a legjobban! Pedig hogy félünk tőle az első előzetesek alapján! Áprilisban megtudjuk mit műveltek kedvenc anime sorozatunkkal. Amúgy nekem bejön a legutóbbi előzetes.

Brüno - 1%
Ez a név önmagában nem mond semmit... és ha azt mondom Sasha Baron Cohen? és ha azt mondom Borat? na ez a gyerek a Borat egyik alteregója, valami hasonló agymenést várhatunk tőle májusban.

The Lovely Bones - 1.3%
Peter Jackson újra formában! Csak ezúttal nem monumentális fantasy-akciót készít, hanem Oscar gyanus filmet, melyben egy kislány meghal és odafentről figyeli a családját... mi meg őt figyelhetjük meg decemberben.

Sherlock Holmes - 1.5%
Guy Ritchie rendezi, Robert Downey Jr. játssza, ja és verekedni is fog benne, meg lazább lesz meg minden. Ősz.

2012 - 1.6%
Roland Emmerich a Függetlenség napja és Holnapután khm.. után ismét el akarja pusztítani a világot. A maja naptár a címben szereplő dátummal megszűnik és valahogy elpusztul a világ. Főhősünk Dennis Quaid formájában egy párhuzamos világban saját énjétől kér segítséget. Nyáron lett volna a bemutató, de eltolták novemberre. Teaser Trailer.

Up - Fel - 1.9%
A Pixar újabb animációs filmje, amitől nagyon sokat várunk, mivel a Pixar filmek a legjobbak az animációs palettán az átlagot tekintve. Nyár közepén jön... ja, léggömbök vannak benne

Angyalok és Démonok - 2.2%
Langdon doki visszatér, ismét Tom Hanks formájában és kutat mindenféle misztikus dolog felől, amit a nagy könyvben (amit Dan Brown írt) meg van írva. A Da Vinci kód sikere után még pislogok, hogy miért ilyen soká, a kritikai és nézői visszhang miatt szintén, hogy miért ugyanaz a stáb? Májusban megtudjuk fejlődött-e. Előzetes

Péntek 13 - 2.2%
Jason Vorhees a filmtörténelemben, ha jól számolom akkor 12. alkalommal kaszabolja áldozatait. Február 13-a pénteki bemutató Amerikában, nálunk csak májusban.

Other - Egyéb - 2.3%
Én ide sorolnám a Fanboys c. filmet, ami a Baljós árnyak bemutatója előtt zajlik és egy csapat Star Wars rajongó elhatározza, hogy megszerzik a filmet, hogy rákbeteg barátjuk meg tudja nézni még életében. Inkább poénra veszi a figurát az Appatow filmek mintájára. Február 6 - USA, ??? - Magyarország. Vagány előzetes.

Inglourious Basterds - Becstelen brigantyk - 3.5%
Quentin Tarantino kipróbálja magát a háborús filmek világában. Valahogy a történet a Piszkos tizenkettő vonatlát követi. Brad Pitt van benne. A cím direkt helytelen mind a magyar, mind az amerikai változatban. USA premier - augusztus 21 - Magyar premier - egy nappal az amerikaiak előtt

Terminator Salvation - Terminator: Megváltás - 6.2%
Erre szavaztam én is. Ebben a filmben egy új Terminator trilógia nyitófejezetét tisztelhetjük meg. Christian Bale és nagyon sok robot lesz benne. Majdnem hazánkban forgatták, de aztán csak kivándorolt a stáb inkább Dél-Amerikába. Május végén amerikában, nálunk meg két héttel később vetítik. Teaser Trailer

X-Men Origins: Wolverine - 6.3%
Hugh Jackman kezéből megint kijönnek a kések és bántja vele a rosszakat. Az első X-Men előtt játszódik és biztos jó lesz. Május elején megtudja az egész világ... ja és, ennek mintájára egy év múlva Magneto is külön mozit kap.

Star Trek - 6.7%
Ez is egy ilyen, még be sem fejezték a régi sorozatot, ami ki tudja hány részből állt, már megint kell rá költeni 100 milliókat és küldeni a mozikba az új elképzelést. Remélhetőleg fog olyat ütni, mint az előzetes, ami tele van űrcsatával és a rendező J.J. Abrams Cloverfield szörnye is befigyel... de legalább is hasonlít rá hirtelen. Májusban remélhetőleg mindenütt!

Avatar - 7%
James Cameron már 12 éve nem húzott semmit elő a kalapjából, pedig ő aztán nagy varázslója az igazán jó blockbusternek. December 18-án hoz nekünk ufókat meg minden szépet. Gondolom két óránál nem lesz rövidebb.

New Moon - Alkonyat 2 (Új Hold) - 7.9%
Naná, hogy az Alkonyat nagy sikerének köszönhetően futószalagon gyártják a további folytatásokat a Harry Potter mintájára, csak ez még olcsóbb franchise. 2008 mintájára idén is novemberben látjuk majd meg az újat.

Watchmen - Az őrzők - 10.2%
Apropó, közben a Warner és a Fox megegyeztek a jogokról, szóval be lesz mutatva a film, nálunk és a tengerentúlon is március elején. Erről már csak annyit kell mondanom, hogy a legjobb képregénynek tartják az alapötletet és több, mitn 160 perces lesz. Előzetes

Transformers 2 - 14.1%
Sikeres volt az első rész, csinálják a folytatást. Óriásrobotok lesznek benne és Shia LeBeouf ismét elkiabálja párszor magát, hogy "no-no-no!". Június végén amerikában, és ha jól sejtem legkésőbb július elején hozzánk is befut.

... és a legjobban várt film idén

Harry Potter és a Fél-vér herceg - 15.7%
Nem is csoda, hiszen elvileg novemberben kellett volna bemutatni, de a Warner úgy döntött, hogy jobb, ha nyár közepét választják, mert egész nyáron nincs filmjük, ami biztos profitot hozna. De miért nem osztják be a Sötét lovag rekordjait... Amerikában Július 17-én lehet látni a filmet, és ennek környékén nálunk is be kell mutassák. Előzetes

 

Címkék: filmek 2009

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr38898708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.01.24. 13:01:20

Az első négy helyezett tuti siker, az Avatar pedig jó sok pénzt fog hozni, de ha Cameron elszáll a költségvetéssel, akkor nem tudom sikeres lesz-e egyáltalán valamikor ez a film.
A Star Trek legutóbi része bukás, érdekes lesz ez a prequel, ráadásul 200 millióból készül, hmm hmm.

Repce Manó 2009.01.25. 01:10:44

Jelenleg 190 millió dollár áll költségvetésnél az Avatar esetében. Nem tudom Cameron húzónév-e még így 12 év után is, de a főszereplők között nincs olyan, akire lehetne építeni a sikert. Ha nyereséges lesz az a téma és a minőség érdeme lesz. Persze könnyebb lesz megjósolni, ha már lesz konkrétabb előzetes a filmhez. Önálló ötlet ritkán siker, idén is a Trópusi vihar lett a legsikeresebb nem folytatás vagy feldolgozás vagy ilyesmi témájú film, mégsem volt benne a legnézettebb 10-be. Kéne már egy újítás.
süti beállítások módosítása