HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Esti Mese Adam Sandler módra

Repce Manó 2008.12.29. 01:23

Esti Mesék (Bedtime Stories)

Egyszer volt, hol nem volt, ha nem is az Óperenciás tengeren, de az Atlanti óceánon túl, élt egy szegény legény, na jó, nem volt annyira szegény, de kifejezetten gazdag lovag, hiszen egy szerep eljátszásáért 10 millió felett fizetnek neki. Szóval élt Adam Sandler a nagy kontinensen, és elhatározta, hogy elmegy szerencsét próbálni a nagy Walt Disney kastélyába. Ott szerződést is kötött egy kedves óriással, és ezzel lehetősége volt a nagy színésznek, hogy elkészítse élete első zöldkarikás filmjét. 2008 februárjától 2008 áprilisáig dolgozott szorgalmasan Walt Disney stúdiójában, hogy megformálja Skeeter Bronson karakterét.

A nagy színész semmivel nem játszott más karaktert, mint amit jó közönsége megszokott tőle, csupán hanyagolta a trágár kifejezéseket és idomult ahhoz a forgatókönyvhöz, amit írói készítettek segédletül nagyságának. Hősünknek ilyen társai voltak a forgatáson, mint a nagy Monica a Jóbarátok c. sorozatból, azaz Courtney Cox, de a harcos hercegnő Xéna (Lucy Lawless) is feltűnik alternatív szerepben. A gonosz lovagot pedig nem más testesítette meg, mint Guy Pearce, akit legutóbb ausztrál banditaként láttam, de ő volt az, aki egy alkalommal elutazot a távoli jövőbe is. Sandler lovagnak azonban akad egy hű segítőtársa, Russel Brand személyében, aki a Lepattintva c. film főhősének asszonyát tette magáévá és kitűnő karakterének, remek színjátszásának jutalma az lehet, hogy ő alakíthatja Jack Sparrow kapitány öccsét a negyedik készülő Karib tenger kalózai moziban... legalább is ilyen dolgokat beszélnek a manók egymás között róla. Természetesen Rob Schneider sem hiányozhat ebből az Adam Sandler filmből sem, aki szintén feltűnik egy-egy rövid varázslás erejére. A karakterek közül ha nem is olyan hatalmas szerepet, de annál hatásosabb jeleneteket kapott Gülüke, a tengerimalac, aki a Shrek csizmás kandúrja óta a legaranyosabb állat a filmvásznon. Már ha úgy nézzük, hogy kicsit "gyépés" kinézete van, de így szeretjük ezt a naív kis jószágot.

A filmet a Disney méltónak találta, hogy kitűzzék a bemutató dátumát és karácsony dicső napján a legtöbb filmszínházban elérhetővé vált a polgárok számára. Azzal csalogatták a közönséget, hogy amit ma főhősünk mesél, az másnap valósággá válik, így sokan kíváncsiak voltak a nagy csodára. A misztikus történésekre magyarázatot azonban nem kapunk, az események miértje teljes homályba merül, és rábízza a közönségre a magyarázatot. Vajon a véletlen műve ez a történet, vagy tényleg léteznek csodák? A film a mesés elemeket azonban nem viszi túlzásba, de a komédiázásban most sincs hiány, ahogy Adam Sandlertől azt megszokhattuk.

Mindent összevetve egy olyan mesét sikerült a multiplexek tartományaiba varázsolni, mely igen fantáziadús és nem túl sok szóviccet vonultat fel, de kevés üresjáratot azonban tartalmaz. Eddig 766 szavazómester 6.3 pontot adott összesítve az imdb nevű internetes toronyban, ahová én is elzarándokoltam a virtuális valóságban, hogy 7 jó ponttal jutalmazzam Adam Sandler új optimista történetét. Mert egy jó mesének csak happy end lehet a vége. Jó éjszakát gyermekek!

Címkék: mese vígjáték adam sandler esti mesék

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr87846242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.01.06. 20:43:11

Én örülök, hogy végre hagyta az "én vagyok a nagy nőcsábász" figurát és egy mesét forgatott úgymond. Nem volt rossz, de azért lehetett volna még ezt meg azt beletenni
süti beállítások módosítása