HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Coming Soon - 2007 vége és 2008 eleji megjelenések

Repce Manó 2008.11.29. 00:59

Jön az év vége, és ilyenkor mindig bő választékunk van a moziban. De pontosabban mire is számíthatunk a közeljövőben? Szemezgetek kicsit a közeljövőben történő megjelenések közül.

Magyar filmek

Goda Krisztina eddigi rendezései alapján nem mondanám, hogy túl jó rendezőnő, de közönségfilmhez képest némileg kiemelkedik az átlagból. Csak szex és más semmi, és a Szabadság, szerelem c. filmek köthetőek hozzá. Utóbbi azon kívül, hogy mennyire nagyszabású, átlagos iparosmunka számomra, de valamiért úgy érzem, hogy a Kaméleon c. filmje túlszárnyalja a munkásságát. A film egy férfiról szól, aki könnyen behálózható nőket szed fel, és mikor lelép, egy kicsit megcsapolja a pénztárcáját is. Főszereplők: Nagy Ervin, Hámori Gabriella, Csányi Sándor. A bemutató december 4.-én vagyis most csütörtökön esedékes.
Herendi Gábor pedig folytatja sikertörténetét a Valami Amerikát. Két hétre a Kaméleon után meg is nézhetjük, hogy a folytatást. A rendező a Lora c. filmjével nagyon belopta magát a szívembe, így remélem hasonló színvonalú lesz a Valami Amerika 2 is, mivel az első rész nálam hagyott némi kivánni valót maga után.

Vígjátékok

Vince Vaughn és Reese Witherspoon közös vígjátéka a Négy karácsony december 18-án jelenik meg hazánkban. A történet szerint egy házaspár elutazna karácsony alkalmával, de a köd miatt nem száll fel a gép, így kénytelenek otthon maradni és elviselni az ünneppel járó dolgokat. Az eddigi visszajelzések nem csalódottságra adnak okot, de nyílván sokan látogatnak majd el a történet aktualitását tekintve a moziba, hogy megnézzék ezt a filmet. Ha más nem, a két főszereplő komoly húzóerő lehet sokak számára.
Számomra sokkal csábítóbb Adam Sandler Esti mesék c. filmje, melyben amit mesél a gyermekének, másnap valósággá válik, de aztán kiderül, hogy a gyermek határozza meg a végkifejletet. Ha nem lesz olyan komor hangulatú, mint a Távkapcs(ami nekem speciel tetszett), vagy más miatt nem kap negatív kritikákat, könnyen lehet a színész legsikeresebb filmje. Magyar bemutató karácsonykor.
A másik népszerűbb film Jim Carrey főszereplésével az Igenember, mely meglátásom szerint a Hanta Boy sikerét lovagolja meg. A főhősünk ugyanis nem tud nemet mondani, bármiről is legyen szó. Régen láttunk már valamit Jim Carrey-től, a Dick és Jane trükkjei óta ez az első vígjátéka, bár az nem is volt túl nagy siker, úgy érzem ezzel kasszát fog robbantani. Magyar bemutatóról egyelőre nincs hír, de nem hinném, hogy túl sokáig húznák a megjelenést.

Akció, Thriller

A törvény gyilkosa címmel fut nálunk a Righteous Kill, amiben Robert De Niro és Al Pacino a főszereplők. A filmben mind a kritikusok, mind a nézők csalódtak és nem vagyok benne biztos, hogy karácsonyi megjelenés illik ehhez a filmhez. Persze vitatható volt a tavalyi Alien Vs Predator megjelenése is, úgy érzem, hogy egy szűk körön kívül nem lesz túl nagy közönsége a filmnek. Azért jelzem, hogy a rajongók le ne maradjanak róla.
Amerikában 5-én mutatják be a Megtorló folytatását. A Punisher: War Zone c. akciófilm magyar megjelenéséről még nem tudunk semmit, ám az előzetes igen brutálisra sikeredett. Azért én számítok a jövő év eleji mozimegjelenésre,vagy ha ott nem is, minél hamarabbi DvD premierre. Thomas Jane sajnos nem vállalta el a szerepet, mert szerinte túl gagyi a forgatókönyv. Mik vannak? Azért ő sem olyan nagy név, hogy akármiben válogasson. Szerintem nagy film lesz.
Ugyanez a helyzet a Szállító 3-al is, amit épp most mutattak be a tengerentúlon, de a hazai megjelenés még bizonytalan. Remélhetőleg hamar eljut hozzánk, mert minél tovább húzzák a premiert, annál többen töltik le az internetről. Ez a film pedig bő közönséget vonzhat a magyar mozikba.
Akció- illetve történelemfilmként tartom nyílván az idei Oscar egyik külföldi filmes jelöltjét, a Mongol-t, ami csütörtöktől végre elérhető itthon is. A film Dzsingisz kánról szól. Az előzetese igen izgalmas.

Sci-fi, Fantasy

A tavalyi trendet követve, miszerint fogjunk egy 50-60-as évekbeli sci-fi klasszikust és adjuk el egy ismert színésszel most is érvényes, mivel Will Smith Legenda vagyok c. filmje nagyon bő nyereséggel ajándékozta meg a készítőket, annak ellenére, hogy Will Smith eme alakításaként soha nem fogunk legendaként emlékezni. Attól tartok, hogy az Amikor megállt a Föld c. filmmel is ez lesz a helyzet, aminek népszerűsítéséhez Keanu Reeves nevét használták fel. Egy hosszabb előzetest megtekintve egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez is egy olcsó hatásvadász elemekkel operáló film lesz, de azért bízom benne, hogy többet ad, mint tavaly a Legenda vagyok. Start: december 11
Benjamin Button különös élete c. film karácsonykor jelenik meg amerikában, nálunk sajnos még mindig nincs időpont a premierre, így várunk kell, hogy lássuk Brad Pitt hogyan válik 80 éves pici öregemberből fiatal gyermekké az évek során, mivel ő az átlaggal ellentétben öreg testben születik, és folyamatosan fiatalodik.
Amerikában februárban mutatják be a Push c. filmet, mely mutánsokról szól. A történet inkább hasonlít a Hősök c. tévésorozathoz, mint az X-Menhez. Legalább is az előzetest nézve. Bízom benne, hogy nem vágták bele az összes pozitív jelenetet, mindenesetre többet várok tőle, mint a tavalyi Hipervándortól. Ebből kiindulva márciusban be is mutathatják nálunk. Djimon Hounsou-tól sokat várok, a Gladiátor óta nagyra tartom ezt a feketebőrű színészt.
Frank Miller neve a Sin City és a 300 c. filmekből ismert, ő ugyanis a képregényrajzolójuk. a The Spirit c. film esetében azonban ő volt a forgatókönyvíró és a rendező is. Az alapanyag azonban most Will Eisnertől származik. A címszereplőt meggyilkolják, ő újraéled és megalakul a hős. Ez így elég puritánul hangzik, a képregényről többet nem tudok, de a látvány nyílván nagyot fog csapni. Amerikai bemutató karácsony, magyarról még semmi hír. Bízok benne, hogy januárban elér hozzánk. Előzetes - aki megmondja, melyik zeneszám megy az előzetes alatt, azt szeretni fogom

Horror

Ennek a műfajnak az év elején, főleg januárban van a szezonja. 2009 9. napján meg is jelenik amerikában Clive Barker egyik legismertebb műve, a Hellraiser. Ám ebből az alapanyagból már készült nem is egy, de 8 film, amit ezzel a címmel adtak el, most eljött az ideje a remake-nek. Pascal Laugier francia író-rendezőnek adták oda a rendezés és írás jogát, őszintén szólva én félek tőle, hiszen eddig még nem sok filmje jelent meg, és azoknak sem túl pozitív a visszajelzésük. Mindenesetre az alap cím vonzani fogja a nézőket, még engem is a moziba. Magyar bemutatóról továbbra sincs semmi hír. Reméljük, hogy a Holtak napjához hasonlóan, nem rögtön DvD-n fog megjelenni.
A Valentin nap 2009-ben Péntek 13-ára fog esni. Mondjuk ez a poén közelebb van az igazsághoz, mint az azonos című Szilveszteri viccelődések, itt arra értjük, hogy a Péntek 13 remake-je egy nappal Valentin nap előtt debütál az amerika mozikban, és ha azt nézzük, hogy 2006-ban világpremierrel egyidőben nézhettük meg az Omen666-ot is, úgy valószínűnek tartom, hogy ezt is megkapjuk legkésőbb a címben is utalt napon. Sokat nem várunk ettől sem, a rajongók úgy is megnézik, habár a rendező Marcus Nispel azonos a 2003-as Texasi Láncfűrészes mészárlás rendezőjével, annak pedig viszonylag jó a visszhangja. Előzetes

Dráma/Háborús

Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Rómeó és Júlia /DiCaprio/) rendező egy jó nagyszabású háborús, romantikus filmmel állt elő nekünk, amit Ausztrália címre keresztelt el. A főszereplők Hugh Jackman és Nicole Kidman. A film majdnem 3 órás lesz. Magyar bemutató: karácsonykor
Majd egy éve kellett volna bemutatni Bryan Singer rendező Valkűr c. háborús filmjét, amiben Tom Cruise játsza a főszerepet. Azóta nyáron voltak utóforgatások, nem tudni miért tolják ennyit a megjelenést, lehet, hogy nem sikerült olyan jól, ahogy a stúdió gondolta, de toltak már a pofánkba nagyon rossz filmeket tologatás nélkül is, most már végre minden bizonnyal megjelenik. Méghozzá... na mit gondol a kedves olvasó, mikor? naná, hogy karácsonykor. De ez még csak az amerikai megjelenés, a hazairól továbbra sem tudunk semmit.

Természetesen ez a lista nem teljes, próbáltam a lényegesebb megjelenésekre koncentrálni, illetve a saját érdeklődési köröm is meghatározta ezt a listát. Amennyiben valamit hiányolsz... nos, ezért írhat bárki kommentet.

 

Címkék: trailer 2008 2009 előrejelzés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr100794162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tristram 2008.12.01. 00:00:57

Akkor írok, mert sok mindent hiányoltam, hátha tudok újat mondani (bár kétlem).
Csak a mostani egy-két hónapból csemegézve:
Slumdog millionaire: Boyle filmjeit eddig mindig behozták így vagy úgy, ezt is befogják szerintem, a filmet ajnározzák, netes-filmes körökben biztos vagyok a nagy sikerben.
Milk: Van Sant nagyobb közönséghez szóló filmjét is kánonban dicsérik, 100%, hogy érdemes lesz megnézni és erősen valószínű, hogy lesz nálunk is bemutatója.
Doubt: Mindenképp erős (színész)filmnek tűnik bemutató szintén tuti.
The Reader: Daldry eddig nemigen hibázott, igényes, nagy valószínűség szerint kiváló filmnek nézünk elébe.
The Wrestler: Az egyik legjobban várt film, Aronosky szerintem a forrással mellélőtt, evvel viszont lefogadom, hogy újra emlékezetest alkotott.
Rachel esküvője: Nem lesz világmegváltó, de bizonyára sok maradandó momentummal fog szolgálni.
Gran Torino: Eastwood mindig megér egy próbát, bár ennek az előzetes olyan sok jót nem ígér, meglátjuk.
Revolutionary Road: ennek is van magyar premierje már, nem hiszem, hogy új Amerikai szépség lesz belőle, de érdemes lesz megnézni.
Waltz with Bashir: végül, de nem utolsósorban, van már magyar címe, azt hiszem Libanoni keringő, már csak különlegessége miatt is kötelező darab, nem mellesleg: állítólag igen jó film. Unikumról beszélhetünk.
süti beállítások módosítása