HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Max Payne - Az angyalok démonok

Repce Manó 2008.10.30. 23:52

Max Payne - Egyszemélyes háború

Ha a szokásosan remek címfordítást is feldolgoztuk, akkor rátérhetünk arra, hogy vajon miért volt a kritikusok 80%-ának negatív megnyilvánulása a filmmel kapcsolatban. Gondolom biztos valami agyatlan akciófilm, amiben lesz egy két logikai baki, esetleg néhány oda nem illő hülye vicc, amit nem tudunk értékelni. Nos, nem csak erről van szó, ez a film tényleg rossz. Mondjuk úgy, baromira unalmas, és akkor most te szemedben, aki a játékkal is játszottál azonnal lelepleződtem, hogy én soha nem szagoltam hozzá a játékhoz, nem is tagadom, a filmet önmagában szeretném elemezni, bár a mozis társaságom megjegyezte, hogy nagyjából egy az egyben lekövette a forgatókönyv a játékot. Ennyit a sztorivezetésről.

A képi világ egyébként nagyon profi, és most különösen jól esett ez a sok havazásos jelenet, amikor a falevelek mostanában amúgy is olyan jól esnek, mondhatni szállnak, de ez önmagában még nem teszi érdekessé a filmet. A hangulata megfelelően nyomasztó, de a történet nagyon unalmas. Maxi Mark Wahlberg játéka már gyanusan rossz és érdektelen, hiába ő a főszereplő, annyira élettelen a karaktere, a többi szereplő körülette pedig még hozzá képest is csak úgy van. Majd az akciójelenetek hiánya. Az elején van valami rövid pankráció, de aztán majd egy órát kell várni a következő komolyabb lövöldözésre, de azt veszem észre, hogy akkor sem a "na végre" érzés kerülget, hanem még mindig a telefonomon az órára fókuszálok. Az első komolyabbnak szánt akciólátványosságot sikerült olyan szinten elszúrni, hogy ha szélen ülök, megfontolom, hogy kimegyek... de lehet, hogy csak nálam nem működik a bullet time hatáskeltő mechanizmusa, ennél a jelenetnél azonban csak a Las Banditas c. filmben láttam rosszabbat, de az már annyira rossz volt, hogy élveztem. Maxi Mark pedig nem csak játékával, de a rá írt karakterével is elég szerencsétlen mindaddig, amíg, mint ha burkoltan a szteroidokat akarná népszerűsíteni, beveszi azt a bizonyos drogot, ami felturbózza kicsit a katonát, hogy jobban teljesítsen. Addigra viszont már nem lesz egy értelmes ellenfele és amíg az akciójelenetek zajlanak a másik szálon, Maxi Mark az angyalokban gyönyörködik, és a fináléban csak utalnak rá, hogy mennyivel vagányabb tulajdonságai vannak, amik kihasználatlanok maradnak.

Összességében ez nem akciófilm, ez inkább egy mozgalmasabb krimi, amiben többet lőnek, mint a többi krimiben, vannak esetek, amiket nem magyaráznak meg, van benne egy jó csaj, egy negatív hős, akinek szerepe nagyon mellőzve van és egy lelki problémákkal küzdő rendőrtiszt, akivel nem tudsz azonosulni. Nem véletlen a kritikusok hűvös fogadtatása, és az imdb 10 ezer szavazata alapján összesített 6.0 pont sem túl kimagasló, ha beleszámoljuk, hogy az elfogult rajongók erősebb pontszámot adnak, mint ha egy mezei krimit láttak volna más címmel. Nem élvezhetetlen a film, de tényleg csak rajongóknak ajánlom. Az én szubjektív értékelésem 10/3

Címkék: játék krimi max payne

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr76741575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.01. 21:19:03

Nem sikerült jól sajnos, csak a képi világ miatt nem nézhetetlen a film.
süti beállítások módosítása