HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Ugyanaz a bolygó, de egy másik világ

Repce Manó 2008.09.28. 03:35

Utazás a Föld középpontja felé

Hmmm, nehéz belekezdenem a film felvezetésébe, hiszen abszolút semmi extrát nem nyújt a mozi, azon kívül, hogy pont arról szól a film, amiért a mozi intézményét létrehozták. Olyan világot tár elénk, amit mi soha nem tapasztalhatunk, vagy ha igen, akkor nem biztos, hogy ilyen könnyen megúszhatjuk, ahogy a történet szereplői. Nem árulok el nagy titkot, hiszen zöld karikás filmről van szó, nem hal meg senki a végén, nem lesznek túlzott erőszakos jelenetek, a kérdés már csak az, hogy miért nem szinkronizálták le, amikor a célközönséget tekintve sokkal inkább megalapozott lett volna a szinkron, mint az egyébként sárgakarikás Hellboy 2-nek. A 3D effektek pedig hihetetlen élményeket okozhatnak azoknak, akik Budapest valamelyik speciális termében tekintik meg a filmet, én sajnos csak a kétdimenziós változatot láttam, de határozottan látványos volt még így is, és él a fejemben néhány jelenet, amiről tudom, hogy 3D-ben nagyon nagyon hatásos lenne.

A történetre nem is kell sok szót fecsérelni, unokabácsihoz kerül a fiatal srác és találnak egy könyvet, ami után a tudós nagybácsi olyan jegyzeteket talál, amit ő elhisz és nem bír megmaradni a fenekén és viszi a gyereket is Izlandra kutatni, ott fognak maguknak egy jó nőt, akin egy kicsit összevesznek a hímek, aztán valahol leesnek és tadamm, ott vannak a Föld középpontjában, ahol számos kaland vár rájuk. Semmi zsákbamacska, nem túl lassan, de beindulnak az események, aztán a végéig folyamatosan pörögnek az események, leszámítva egy kis pihenővel a közepén, ahol kétségbe vannak esve egy kicsit, mert el vannak veszve meg minden más lelkizős dolog, amit hála Istennek nem vittek túlzásba, mint ahogy a kigyúrt Brendan Fraser hősködését sem, tehát elég hiteles marad a tudós szerepében, és nem kezdi el Ramboként írtani az ellenséges lényeket, kivéve néhány fajt, de azok tényleg olyan kaliberű lények, amit még el is hiszünk, hogy az átlagember megbírkózik velük, viszont ahogy a T-Rexet lefutotta az már nagyon hitetlen, na meg akad még néhány jelenet, ami ellent mondhat a fizika törvényeinek, de nem számottevő, inkább a speciális effektek világa, ami még kifogásolható lenne, de olyan szépen beleolvadnak az élő karakterek a színszámítógépes mezőkbe, hogy egész jól működik a vásznon két dimenzióban is, mondjuk láttam már IMAX-ben is szebb animációt a T-Rex: Vissza a krétakorban személyében, de ott tizedennyi speckó effekt sem volt fele annyi játékidőben, e filmnek a háromnegyedét egy szobában vették fel.

Az Utazás a Föld középpontja felé c. film egy látványos, feszültséggel teli, romantikus, humoros, kalandokkal teli film, mely 80 percre tökéletesen leköt. Némi hibát és logikátlanságot természetesen e műben is fel lehet fedezni, de ez pont az a műfaj, ami esetében, ha nem túl szembetűnő az igénytelenség, akkor senkit sem érdekel, csak hátradőlünk és élvezzük a kalandokat egy felfedezetlen világban. Az imdb-n 6500 szavazattal 6.4-es átlagon áll, én 7 csillagot nyomtam, tehát határozottan élvezhető kalandfilm. Aki teheti nézze meg 3D-ben.

Címkék: kaland 3d brendan fraser verne

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr99685248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása