HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Banki Meló - valós sztori, izgalmas mozi

Repce Manó 2008.09.26. 14:20

Banki Meló

Néhány piti bűnöző elhatározza, hogy kirabolnak egy bankot, számukra ez is nagy szó, mivel ennél is kisebb ügyekben voltak benne, de ha véghez viszik az egyszerűnek tűnő tervet, nem lesz többé gondjuk a pénzzel. A játékszabályok már így is szokatlanok voltak, de aztán egyszer csak tovább bonyolódik a helyzet és már semmi sem lesz olyan egyszerű, mint azt eleinte gondolták volna. Ilyen történettel álltak elő nekünk, ami mondjuk egyszerű B filmes sztorinak is beleillene, azonban nem árt megjegyeznünk, hogy a forgatókönyv alapját az élet szolgáltatta, tehát megtörtént eseményekről van szó. 1971-ben ugyanis valóban véghez vitték a rablást, ami veszteség tekintetében a Nagy Vonatrablást is túlszárnyalta.

Jason Stathamről pedig kialakult az a véleményem, hogy nem rossz színész ő, de nem is túl jó, amit elvárhatunk tőle, azt kötelezően hozza. Oscar díjat talán soha nem fog kapni, de egy stabil közönsége biztosan akad. Ezt az álláspontot erősíti a Banki Melóban nyújtott alakítása is, alig várjuk a Halálfutamban, mit ad elő. A többi szereplő is hitelesen játszik, de nincs kiemelkedő alak, a karakterek kellően változatosak, már amennyire a film nyomasztó képeihez illik. A képi megjelenítés tökéletes, remekül visszajön a 70-es évek és a borongós Anglia hangulata, amire a zene csak rátesz egy lapáttal, bár volt, ahol feleslegesnek tartottam a hatáskeltést. A sztorivezetés nem volt könnyű, hiszen párhuzamosan több szálon is futnak az események, és ennek eredménye, hogy a bevezető bemutatkozásokat az elején kicsit unalmasnak találtam, viszont a film közepére már kellően izgalmassá vált és a kép is összeállt. Látványos akciójelenetekben nem bővelkedünk, de nem is igazán hiányzik, hiszen kellő feszültséget teremtenek bizonyos helyzetek, tehát van suspense adagolva, nem vitték túlzásba, de azért hatással van rá, hogyan is ülünk a széken.

Szóval, aki szereti a krimi műfaját, annak ez a film is tetszeni fog, jól összerakott, a végére egyre inkább pörgő thriller, amely igaz történeten alapul. Az imdb-n eddig 28 ezren szavaztak rá és 7.6 ponton áll. Én 7 pontot adok neki.

Címkék: krimi thriller jason statham banki meló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr21683013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása