HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Nyári összefoglaló, őszi kitekintés

Repce Manó 2008.09.11. 20:00

Vége van hát a nyárnak, ami a stúdiók számára a legnagyobb pénzforrást jelenti, és a nézőknek is a legszélesebb palettáról van alkalmuk válogatni a "jobbnál jobb" filmekből... inkább nagyszabásúbbnál, nagyszabásúbb filmek közül, az utóbi évek tapasztalata szerint a minőségi filmkészítés nem volt túlságosan jellemző a blockbusterek körében és bizony idén is kapunk néhány igen gyenge alkotást, mondjuk a Múmia 3 - A sárkánycsászás sírja képében, vagy az X-akták: Hinni akarok, csak, hogy ne menjek túl messzire.
Azonban számomra kedves meglepetés, hogy a jó filmek közül nem csak középszerű produkciók születtek, amit számomra az Indiana Jones és a Kristálykoponya királysága, illetve A hihetetlen Hulk jelentett, de több minőségibb látványfilm is kikerült. Egyre több film esetében éreztem, hogy nyugodt szívvel nyomhatok egy 10-es rá az imdb-n. Ezen 10-es pontozású filmek közül 3 egyébként is bekerült az imdb 250 legnépszerűbb filmek közé. Ezek a következők voltak kronológiai sorrendben

Vasember

Wall-E

A sötét lovag

Trópusi vihar

Ezek azok, amiket biztosan hazaviszek DvD-n a Vasember és A sötét lovag már előrendelhető stádiumban van. A Vasember október 1.-én jelenik meg a normál tokos verzió mellett fémtokban és Vasember maszkos változatban is, míg a Sötét lovag Batman maszkos verziója és a BatPod-os kiadása (kép fent) is elérhetővé válik a kétlemezes normál tokos kiadás mellett. Szóval, akik kedvet kapnak egy-egy ilyen extrém kiadáshoz, azok rendelhetnek a www.xpress.hu oldalon.

Ezek voltak a nyári filmek, de vajon mi várható ősszel? Ősszel szűkebb költségből készült filmek kerülnek moziba, illetve az augusztusi blockbusterek közül lemaradt néhány alkotás. Idén inkább az új megjelenések lesznek izgalmasak.

Hamarosan moziba kerül a Csillagok háborúja újjabb rókabőre a Clone Wars, ami enyhén bukásnak számított az amerikai jegypénztáraknál és a nézők sem nyilatkoznak pozitívat róla. Kiváncsi leszek az itthoni szereplésére.

Kapunk még szeptemberben egy horrorfilmet Hivatlanok címmel, Liv Tyler főszereplésével, illetve biztosan tudjuk, hogy október 16-án világpremierrel egy időben megnézhetjük a Max Payne - Egyszemélyes háború c. játékfeldolgozást. Továbbá a Carmageddon mintájára, de inkább egy 70-es évekbeli Stallone akciófilm remake-jeként kapunk októberben egy olyat, hogy Death Race - Halálfutam Jason Statham főszereplésével.
Shia LeBeouf szereplésével és DJ Caruso rendezésével kapjuk meg az EagleEye, azaz SasSzem c. thrillert. Egyébként a rendező és a színész a Disturbia c. thrillerben dolgoztak együtt, a filmhez pedig Spielberg is a nevét adta, mint producer. Október 2.-án jelenik meg nálunk, egy héttel a világpremier után.
Ridley Scott (Alien, Szárnyas fejvadász, Gladiátor, de legutóbb Amerikai gengszter) rendező Hazugságok hálója c. filmet készítette el DiCaprio és Russel Crowe főszereplésével, ami remélhetőleg eljut hozzánk ősszel.
Lesz még nekünk High School Musical 3, a musical kedvelőinek, és bár Magyarországon hülye okkal csak elég limitáltan szokott megérkezni, de elkészült a Fűrész ötödik része is. Remélem a jövő nyári DvD premier előtt még lesz lehetőség szélesebb körben is megtekinteni.

Novemberben pedig jönnek a folytatások a Quantum csendje c. új James Bond akciófilmmel november 13-án ha minden igaz, és a Madagaszkár folytatása is mozikba kerülhet, amerikában pedig november végén mutatják be ismételten Jason Statham főszereplésével a Szállító 3. részét.

Szóval a nyárnak vége, de tartogathat még izgalmakat a jövő, lesz miből válogatnunk ősszel is, és én csak néhányról számoltam be. Kapunk még meglepetést télig.

Címkék: film folytatás ősz nyár összegzés

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr11659215

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: assim 2018.02.19. 09:07:55

Hányas erősségű a magyar dokument? Zseniális weboldal a világ útleveleiről - világevő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'Angelus 2009.08.30. 12:28:36

2006 óta kamikbok-filmből csak A vasember és A sötét lovag hozta azt a szintet, amit egy felnőtt ember elvárhat. Hulk és Pókember, nem beszélve Wolverine-ről meg a Watchmenről, igencsak ki lettek sterilizálva.
süti beállítások módosítása