HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

enyhén vágott Narnia Caspian hátrányára

Repce Manó 2008.06.20. 13:50

Narnia krónikái - Caspian herceg

A Narnia az a film, amitől igazán mozi a mozi. Dübörögnek a paták a lovas üldözésnél, a dübörög a zene is közben, van négy e-világi gyerek, akik átmentek egy párhuzamos világba, hogy segítsenek a narniaiakon, mert vannak az emberek, akik bántani akarják őket. A négy testvér:van az a kis 9 éves forma lány Lucy, aki aranyosan néz a gülü szemeivel a bokrok közé, mert azt hiszi, hogy oroszlánt lát, ott van Edmund király, akit nem szerettünk annyira az első részben, mert túl naív volt, azonban most ő a legkarakteresebb testvér, a legidősebb testvér, Susan mellett, aki olyan jól használja az íjjat, hogy egyedül legyakja a fél üldöző sereget, na és persze Peter király, aki már a való világban is önmegvalósítási zavarokkal küzd, de még Narniában is képes olyan szinten elvetni a súlykot, hogy az cikinek számít nem csak az egész famíliára, de az egész filmre nézve, vele csak annyi probléma van, hogy túl sokat szerepel a filmben a címadó Caspian herceg hátrányára, aki nyilván lehetett volna a sorozat legjobb karaktere, ha hagyjuk kicsit kibontakoztatni. De az egyik leglényegesebb jelenetében, amikor lehetősége adódik, a korhatárbesorolás miatt mégsem öli meg az ellenfelét.
A film legjobb karakter címe azonban az egyik legfoglalkoztatottabb törpe színészé, a képen is mellékelt Trumpkiné, pedig nem sok vicces dolgot mond, de nagyon érzékelhető a jelenléte, jobban, mint bárki másé. Van még egy főgonosz, akinek szakállát a 300 film Leonidas-ától kölcsönözték, sajnos minden mást Gerald Butlernél maradt, így Miraz király is csak úgy van a vásznon és játsza az uralkodót és várja, hogy a film végén valamilyen formában elessen. A Caspian herceget játszó Ben Barnes-tól pedig várok egy olyan filmet, ahol nem amatőr a színészek fele, illetve a vágó és egy kicsit a rendező. A filmet azonban bűn komolyan venni, ez egy komolytalan fantasy-kaland-mese, erre utalnak a beszélő borzok és a kardozó punk kisegerek, akiken egyébként mindenki meglepődik.
Ennyit a film dramaturgiájáról, a trükkök és a megvalósítás az ami ismét élvezhetővé teszi a filmet, bár kicsit már az előző részből unhatjuk, hogy a technika csodái megint ami eladhatóvá próbálja tenni a filmet. Nem is csodálkozom, hogy lényegesen kisebb az érdeklődés ez rész iránt, mint elődje felé, de a 200 milliós költségvetés éppen meglátszik a vásznon. Kár, hogy a kreativitás felől többet spóroltak, mint kellett volna.
Az imdb-n 15 ezer szavazat alapján 7.5 ponton áll, de én csak egy 6-ost nyomok rá és azt mondom, hogy akik szeretik a fantasy-t azok nyugodtan nézzék meg, de ne a Gyűrűk Ura és a Harry Potter legyen a mérvadó, hanem az előző Narnia film, ugyanis az új film is azon a színvonalon mozog.

Címkék: mese fantasy narnia caspian

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr46530709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása