HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

A navik a jéghegy csúcsát vették célba

Repce Manó 2010.01.04. 00:14

Januárban még nem volt film, ami ilyen nagy pénzt hozott volna, mint az Avatar a harmadik hétvégéjén. Eddig a Cloverfield nyitása volt a januári rekorder, ha nem ragaszkodunk szigorúan a nyitóbevételhez, akkor az Avatar most rávert erre kb. 28 millió dollárt. Ahogy a Pókember harmadik hétvégéjének rekordját is maga mögé utasította, de "csak" 23 millióval. 68 milliós harmadik hétvégéje igazán szenzációsnak mondható, bár törvényszerű, hogy mostantól már tényleg elkezdődik a navik hanyatlása, de bárhogy is lesz, Cameron már bebiztosította magának az év legsikeresebb filmjének rendezője díját. A Transformers - A bukottak bosszúja 402 millió dollárja szinte játszva meglesz az Avatarnak, és végképp nem lenne meglepő, sőt most már el is várjuk, hogy a második Shrek 441 millióját és a Star Wars 460 millióját is túlérje. De, hogy a későbbiekben A sötét lovagot és a Titanic-ot hogy szorongatja meg, vagy győzi le őket, ha előfordul ilyen, arról egyelőre még ne beszéljünk, hiszen jelenleg az Avatar az egyetlen olyan film a listán, ami nem múlt héten nyitott, mégis csökkent a népszerűsége a múlt héthez képest... de csak alig 10%-ot. 350 milliójához még hozzá kell jöjjön minimum egy százas, és világszerte is nagy pénzeket tehetnek még hozzá idén, de szinte már ugyanmindegy, ha egyszer már a negyedik legsikeresebb film az all-time toplistán, a második helyezettől pedig alig több, mint 100 millióra van. Szerintem röhögve meglesz, talán nézőszámot is tekintve, de kihasználtságot szemlélve biztosan, hiszen nem is a legszélesebb körben fut a film, még most is csak 3461 moziban fut, holott hasonló kaliberű filmek alapból 4000 moziban kezdenek.

A Sherlock Holmes is tartotta a második pozícióját az Avatar árnyékában, 38 milliót gyűjtött össze második nekifutásra és pillanatnyilag 140 milliónál tart, de hiába ez az eredmény és pozíció, ha a dobogó alsóbb fokán lévő Alvinékra és mókusaira a két ünnep között olyan nagy mértékben volt kíváncsibb a fiatal közönség a szüleivel, hogy 17 millióval rávert a Guy Ritchie által bespeedezett angol úriemberre. Az Egyszerűen bonyolult ugyan nem tört 100 milliós babérokra, szerintem az eddigi 59 milliós eredmény is kellemes eredmény és egyáltalán nem kizárt, hogy meglesz a kilenc számjegyű eredmény. Apropó Kilenc, az azonos címmel rendelkező musicaltől sem vándoroltak el a nézők, ám túl messze van a 80 milliós költségektől, hogy biztonságosan beérje azt, ráadásul a visszajelzések szerint sem készteti újranézésre az egyszeri érdeklődőt.

Korábbi bemutatók közül a The Blind Side, ami hihetetlen impozáns eredményt ért el, 2010 első hétvégéjét is 10%-os erősítéssel kezdte és már 209 milliója van. Szerintem itt már nem is érdemes semmit sem mondani, csak gyönyörködni, hogy már a költségvetésének hétszeresét hozta. Eddig. A hercegnő és a béka is kapott egy kis plusz szelet, pontosabban a lista első tíz helyezettje közül ez az alkotás járt a legjobban 11.2%-os pozitív irányú változásban, így már csak 20 millióra van a 105 milliós költségektől Amerikában és minden jel szerint ez össze is fog jönni neki. Bízzunk a pozitív szájhagyományban, mert az Alvin és a mókusok folytatás 2.8 pontos imdb átlaga nem enged arra következtetni, hogy 5 kisállat tulajdonos közül 4 azt ajánlaná inkább.

1. Avatar - 68.3M /352M/
2. Sherlock Holmes - 38.4M /140.6M/
3. Alvin és a mókusok 2 - 36.6M /157.3M/
4. Egyszerűen bonyolult - 18.7M /59M/
5. The Blind Side - 12.6M /209M/
6. Egek ura - 11.3M /45M/
7. A hercegnő és a béka - 10M /86M/
8. Hová lettek Morganék? - 5.2M /25.6M/
9. Kilenc - 4.2M /14M/
10. Invictus - 4.1M /30.7M/
 

Címkék: avatar újév rekord box office

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr701643863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása