HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Emmerichnek nem, csak a világnak lesz vége

Repce Manó 2009.11.16. 10:27

Sokunk kedvenc katasztrófagyárosa 12 000 évvel ezelőtti tevékenységeit követően úgy döntött visszajön a jelenbe, ám 3 évvel túlszaladt, és mindjárt a következő világvége előrejelzés valósította meg, a film pedig az évszámról kapta a címét. Így lett 2012. A Cinema egy régi példányának számításai szerint ezt követően 2027 november 13. péntekig nem lesz világvége, de addig is lényegesen többeket vonzott, hogy vajon mi várható hamarosan. Legalább is globálisan már is 225 millió dollárt hozott, ebből az amerikai bevétel csupán 65 millióra rúg, ami bizonyítja, hogy Amerikát kevésbé foglalkoztatja a vég, mint a világot. Lehet, hogy náluk már nagyobb arányban van jegyük a túlélők hajójára? 200 millió dolláros költségvetése nem fog gondot okozni, ha a teljes bolygó bevételét nézzük, bár egyes források szerint van az 260 millió dollár is, amit ráköltöttek, ez a teljes bevétel árnyékában nem sokat oszt vagy szoroz. Túl hosszú lefutást viszont nem is nagyon érdemes várni tőle, tekintve, hogy jó Emmerich filmhez hasonlóan sem a kritikusok, sem az egyszeri nézők nem dícsérik agyon a filmet, így a jövő héttől komolyabb visszaesést is jegyezhetünk nála, ami távolról sem jelenti a Sony-nak a világvégét.

Új befutóként a brit, Rockhajó c. film került a tengerentúl 882 mozijába Pirate Radio címmel. A 2.87 milliós nyitás a 11. helyre volt elég, a költségeinek megtérülésére azonban nagyon kevés lesz, elvégre 50 millió dollárból készült, ebből viszont már közel 30 millió megtérült, sajnos több országban már nem fogják vetíteni, így csupán a DvD eladások billenthetik a hajót a mérleg sikeres oldalára.

A korábban bemutatott filmek közül a múlt héten még limitáltan futó Precious c. drámára érdemes a hangsúlyt fektetni, ám hozzá kell tenni, hogy a 174 mozi még mindig limitáltnak számít, ellenben a közönség számával, melynek mértéke mozinként 35 ezer dollárt jelentett, így nem csak a 10 milliós költségekhez került közelebb, hanem a lista első helyéhez is. Most ugyanis a negyedik helyen tartózkodik 6.09 millióval. Ahogy nő majd a mozik száma, ezzel arányosan a bevétel is új magaslatokat ér majd el, azért az vicces lenne, ha a jövő héten lenyomná az Újholdat.
A szélesebb körben is vetített produkciók közül a Karácsonyi ének csupán nézőinek egynegyed arányában veszített, ellenben több, mint 50-60%-os esésen vannak túl a The Man Who Stare at Goats, a Micheal Jackson: This is it, The Fourth Kind és a The Box. Éppen feleződött az érdeklődés a Paranormal Activity-re, illetve még mindig egész kellemes ütemben csökken a nézetsége a Páros mellékhatásnak, illetve a Törvénytisztelő polgár.

1. 2012 - 65M
2. Karácsonyi ének - 22.3M /63.3M/
3. The Man who stare at goats - 6.2M /23.3M/
4. Precious - 6.1M /8.9M/
5. Micheal Jackson: This is it - 5.1M /68.2M/
6. The Fourth Kind - 4.7M /20.6M/
7. Páros mellékhatás - 4.2M /102.1M/
8. Paranormal activity - 4.2M /103.8M/
9. Törvénytisztelő polgár - 3.9M /67.3M/
10. The Box - 3.2M /13.2M/
11. Pirate Radio - 2.86M

Címkék: box office

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr1001528412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása