HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

További paranormális sikerek

Repce Manó 2009.10.26. 10:46

Ahogy az várható volt a Paranormal activity múlt heti brillirozása is megfelelő reakciót váltott ki, így az elmúlt három napban még szélesebb körben folytathatja hadjáratát, ezúttal majd 1200 új moziban került bemutatásra, és már majdnem 2000 moziban vetítik ezekkel együtt. Tehát most már tényleg mindenki számára elérhető, de bizonyára a kör még bővíthető, tekintve, hogy továbbra is 10 ezer dollár feletti mozinkénti átlagot produkált, ami nem kis előnnyel az első helyet jelenti, ami 12%-al erősebb, mint a múlt heti. Most azonban már megbízhatóbban meg lehet tippelni, hogy 100 millió körül ér majd véget a 15 ezer dollárból tető alá hozott horror, bár Halloween-re még nem várható erősebb visszaesés.

Talán épp a fent elemzett konkurencia volt az oka, hogy a Fűrész VI.-ra több, mint 3000 moziban sem találtak olyan mértékben, mint eddig bármelyik epizódra, elvégre még az első rész is 18.2 millióval indult, a sorozat új példánya a becslések szerint ehhez képest 3.4 millióval teljesített alul. Bár a harmadik résztől folyamatos visszaesés tapasztalható, ez részenként kb. 5%-ot jelent, ellenben a mostani eredménnyel, ami az előző rész nyitásának kevesebb, mint 50%-át érte el. Úgy gondolom, hogy mindezt nem kenhetjük önmagában a Paranormal activity-re, bizonyára a Fűrész rajongótábora is kezd megfogyatkozni, pedig a visszajelzések szerint egy egész élvezhető produkciót hagynak most ki. Az imdb-n is 6.7 ponton áll és a kritikusok között is könnyebb pozitív véleményt találni, mint az előző részek esetében.

A Summit Entertainment is megpróbálkozott egy animációs filmmel, mégpedig egy régi ismert rajzfilmsorozat, az Astro Boy történetét vitték át ebbe a formátumba a nagy siker reményében. Ám a hétvégi eredmények áthúzták a számításokat, ugyanis 65 millió dolláros költség ellenében csupán 7 millió folyt a kasszákba a nyitó hétvégén, ami jó esetben is csak megközelítőleg hozza a büdzsé felét, tekintve, hogy két héten belül 3D-s termekben is érkezik a Karácsonyi ének konkurenciának. Egyelőre a Summit egyetlen komolyabb fejős tehene az Alkonyat sorozat, aminek következő része 200 milliós bevétel reményében egy hónapon belül érkezik.

Darren Shan könyvsorozatának első megfilmesítésére nem kaptak rá odaát, csupán 6.34 millió dollár értékben voltak érdeklődők az egyébként 40 milliós költségű ifjúsági horror regényre. Minden bizonnyal inkább az európai területeken lesz nagyobb keletje, de egyelőre nincs adatunk, hogy mennyire szerepelt jól vagy rosszul más országokban.

Amelia Earhart amerikai pilóta életét feldolgozó filmben Hillary Swank játsza a címszereplőt az Amelia c. filmben. Csupán 818 moziban jelentkezett, de 4 millió dollárt hozott, ami ehhez viszonyítva elég jó eredmény, de a 40 milliós költségvetéshez képest kevésnek bizonyult, ráadásul csak a lista 11. helyét érte el.

A múlt héten debütáló Ahol a vadak várnak c. mesekönyv adaptáció esetében a vártnál erősebb visszaesést tapasztalhattunk, mindjárt 55%-al jelentkeztek kevesebben a jegypénztárnál e film érdekében, ami erősen veszélyezteti a 100 milliós költségek megtérülését. Sokkal inkább illett volna a Törvénytisztelő polgárra ez a viselkedés, ami csak 40%-al teljesített gyengébben, mint kezdő hétvégéjén. Sőt, még A mostohaapa is csak 43%-os negatív változáson ment keresztül a második vikendjét illetően.

1. Paranormal activity - 22M /62.5M/
2. Fűrész VI. - 14.8M
3. Ahol a vadak várnak - 14.4M /53.9M/
4. Törvénytisztelő polgár - 12.7M /40.3M/
5. Páros mellékhatás - 11.1M /78.2M/
6. Astro Boy - 7M
7. A mostohaapa - 6.5M /20.35M/
8. Rémségek cirkusza - 6.3M
9. Derült égből fasírt - 5.6M /115.2M/
10. Zombieland - 4.3M /67.3M/
11. Amelia - 4M

Címkék: box office

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr631475653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása