HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Mozi: ahol a vadak nem hiába várnak

Repce Manó 2009.10.19. 12:50

Papírforma érvényesült az első helyen, bár az alacsony korhatár még csak a célközönséghez járuló felnőtt kíséretre utalhat, a közel 4000 mozi szélessége egyértelművé tett, hogy nagy népszerűségre számítanak. 32.4 millió dollár össze is gyűjt az Ahol a vadak várnak c. mesefilm vetítésein, ami persze nem adhat okot az aggodalomra, hiszen hangyányival gyengébb nyitással, már túl is lépte a Derült égből fasírt az azonos költségvetését. A pozitív reakciók nem csak a nézők esetében jellemző. Így a nyitóhétvégéhez képest a háromszoros + végeredmény végső soron, ha nem is vad örömöt, de kielégültséget okozhat a Warner stúdiónak.

Nem panaszkodhat a Gerard Butler főszereplésével készült Törvénytisztelő polgár sem, melyben a hősünk tenne igazságot, amiért családja elvesztéséért nem büntették a hatóságok megfelelően a felelősöket. E történtre 21.2 millió dollárnyi mértékben voltak kiváncsiak az első három napon, és a dobogó csúcsán lévő filmhez képest némi plusz bevétel is befolyhat az 50 milliós költségeken felül a lefutása végéig.

A 80-as években készült A mostohaapa c. thriller alapját is elővették igen meglepő módon remake céljából. 12.3 milliós hétvégi bevétele majdnem két millióval kevesebb, mint például Az utolsó ház balra c. thriller újraforgatott változata, azon pedig csak találgathatunk, hogy ez a különbség a kritikai és nézői visszajelzés lényeges eltéréséből adódik-e, vagy az alapok nívója közötti különbségből. Mindenesetre így ebben a formában megközelítőleg 30 milliót hozhat, de ez még mindig több lesz, mint az egyébként alacsony költségvetés, így további remek remake-eket láthatunk a jövőben a listákon.

A hét győzteseként ismét a Paranormal activity c. olcsó, viszont hatásosnak bizonyuló, de mindenképpen érdeklődést kiváltó horrort emelhetjük ki. Mindjárt szélesebb körben találkozhatunk vele Amerikában, de még mindig csak 760 moziban, ez viszont elég annyihoz, hogy a zsáner egy egész jó hétvégi bevételét produkálja akár nyitáshoz képest is. 20.1 milliós bevétele 2500 feletti moziszámban is ritkaság a horror műfajában, de a kézikamerás thriller így is elérte ezt az eredményt, amivel már 33.7 milliónál tart, az átlag pedig csak lassan csökken. Ilyen számok mellett a 100 millió nem elérhetetlen, a kérdés csak az, hogy mennyivel lépi túl azt. A Páros mellékhatás vígjátékhoz méltóan esett kedvezőbben, mint 50%, de van ez olyan erős gyengülés, hogy igazolja az elégedetlenkedő visszajelzéseket is. Úgy a Zombieland-ra is majdnem fele annyian voltak kiváncsiak, mint második hetében, de még mindig az imdb legjobb 250 filmje között van, még ha lassan, de biztosan gyengül is az átlaga, november 26.-a után mi is meggyőződhetünk, hogy mennyire szórakoztató filmről van szó.

1. Ahol a vadak várnak - 32.4M
2. Törvénytisztelő polgár - 21.2M
3. Paranormal activity - 20.1M /33.7M/
4. Páros mellékhatás - 17.9M /63.3M/
5. A mostohaapa - 12.3M
6. Derült égből fasírt - 8.1M /108.3M/
7. Zombieland - 7.8M /60.8M/
8. Toy Story - 3M /28.6M/
9. Hasonmás - 1.9M /36.3M/
10. The invention of lying - 1.9M /15.5M/

Címkék: box office

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr871460191

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: OBD2 Scanner review 2019.03.03. 15:16:21

Melegvérű tengeri sárkányok - Mikron

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása