HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Még mindig nagyon fasírt!

Repce Manó 2009.09.28. 11:48

Elfért volna még mindenki pótléka Bruce Willis új filmjének vetítésein, a Hasonmás c. sci-fi akciófilm-re ugyanis csupán 15 millió dollár értékben váltottak jegyet, ami egyik részről azért várakozáson aluli, tekintve, hogy tavaly a SasSzem hasonló időzítéssel, műfajjal és reklámkampánnyal közel 30 milliót hozott nyitó hétvégéjén és 100 milliót át is lépte végeredményben. Másrészről John McLane karakterén kívül már régen nem folyt be komolyabb összeg a Bruce Willis nevével jelzett filmek számlájára. Minden esetre a várhatóan 40-50 milliós végeredény nem nyújt majd túl impozáns látványt a 80 milliós költségek mellett. Talán a nemzetközi piacon erősebb szereplésre számíthat, és csütörtöktől mi is megfigyelhetjük, hogy hanyadik sorokba kapni jegyet az előadások előtt.

A Fame c. zenés táncos dráma került a legtöbb moziba, mégis gyengébben szerepelt egy kicsit, és épp, hogy 10 millió feletti kezdéssel dicsekedhet. Dicsekedhet, mert ez már több, mint a költségvetés (18 millió) fele, de sok vizet nem fog zavarni a jövőben sem.

A hét legnagyobb vesztese minden bizonnyal a Pandorum c. sci-fi horrorfilm, mely 40 millióból készült és ennek csupán 11%-a jött vissza az elmúlt három napban, így valószínűleg már nem fognak hazai bemutatót sem kijelölni, pedig a műfaj árnyékához képest elég jó kritikák jelentek meg a filmről, főleg a nézői visszajelzés tekintetében.

A csúcson nem csak változatlanul, de rendületlen erővel tartja magát a Derült égből fasírt, mely kevesebb, mint nézői egyötödét veszítette a nyitásához képest, ami már nem egyszerűen bebiztosítja 100 milliós költségeit, de tételesebb jövedelemre is szert tehet, ha hasonló iramban csökken rá az érdeklődés. A 3D-s termek pedig a Toy Story 1-2 térhatású változatait leszámítva az Avatar-ig nem foglalja el semmi.
Matt Damon Az infromátor c. filmjéről is csak mérsékelt számban fogynak a nézők, de Megan Fox tini-horror-vígjátéka is csak 50%-ot esett a második hétvégéjére és a Love Happens-re is csak 46%-al voltak kevesebben kiváncsiak. Nem a megmaradásáról híres a 9 c. animációs film sem, ami viszont már csak egy karnyújtásnyira van a 30 milliós költségeitől, de vélelmezhető, hogy némileg jobb lefutást vártak volna tőle.
A Becstelen brigantyk az utolsó helyen 114 milliós bevétellel feszít, ami csak majdnem annyi, mint amennyit a világ más országaiból is jövedelmezett. A 10-es listán ugyan kívül esik A végső állomás, de 64.6 millió amerikai bevételét 136.4 millióra egészítik ki a többi ország eredményei.

1. Derült égből fasírt - 24.6M /60.3M/
2. Hasonmás - 15M
3. Fame - 10.03M
4. Az informátor! - 6.9M /21M/
5. Tyler Perry - 4.7M /44.5M/
6. Pandorum - 4.4M
7. Love Happens - 4.3M /14.7M/
8. Ördög bújt beléd - 3.5M /12.3M/
9. 9 - 2.8M /27.1M/
10. Becstelen brigantyk - 2.7M /114.6M/

Címkék: box office

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr881412485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása