HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

The Descent Part II. előzetes

Repce Manó 2009.09.06. 00:07

Életem egyik legjobb mozis horror élménye volt Neil Marshall angol rendező A barlang c. filmje, melynek hazai DvD megjelenése egy napon volt egy másik A barlang címre keresztelt filmmel, ami The Cave címre hallgatott, szóval ne keverjük össze a kettőt. Nem csak nálam, de a horror rajongóinak széles körében elismert filmje európai produkcióhoz képest nem csak kritikailag, de pénzügyileg is nagy siker volt, ami megkövetelte a folytatást. A rendezői széket azonban most nem Neil Marshall foglalta el, de producerként támogatta a folytatást és jelenleg Jon Harris vezényelte le a filmet, aki ezzel a filmmel kezdte rendezői munkásságát, de mivel korábban vágóként dolgozott, úgy vélelmezhető, hogy e tekintentetben igényes végeredmény születik. A speciális effektesekből megszületett rendezők többnyire gyengébb filmeket tesznek le az asztalra, lásd a Strauss fivérek és az ő AvP-R-jét vagy Patrick Tatopoulus Underworld - A vérfarkasok lázadását, ami személy szerint tetszett, de a kritikai visszhangja nem volt olyan erős. Ám van kivétel is, mint Tom Savini, aki 90-ben Az élőhalottak éjszakáját reformálta meg, szintén speciális effektekkel foglalkozott, ám ő nem nagyon hagyta el a horror zsánerét. A vágás szakmája azonban sokkal összetettebb, ami a hatáskeltést helyezi előtérbe. Hitchcock idejében az okos vágások tették feszültté a filmeket, ami a mai effektorientált piacon sajnos háttérbe szorult, ezért bízom benne, hogy Jon Harris ezt szem előtt tartva suspense-ben gazdag horrorfilmet készített nekünk. A német Fantasy filmfesztiválon és az Angol Frightfeszten, azaz Frászfesztiválon már bemutatták és 14 szavazója is van az imdb-n, ami 8.0 pontra van összesítve, szóval ha nem is lesz olyan nagyszerű, mint az első rész, minden okunk megvan, hogy élménydús filmet várjunk. Az angol premier december 4.-én esedékes, előreláthatólag jövő tavasszal talán hozzánk is elér a mozikba. Addig is, lássuk az előzetest:

 

Címkék: előzetes horror trailer barlang descent part 2

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr731362882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása