HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Nem csak Songoku ruhája készült Dragonball

Repce Manó 2009.08.07. 21:45

Dragonball: Evolúció /Dragonball: Evolution/

Az ORTT azóta is ellenségként van nyilvántartva megannyi Dragon Ball Z rajongó életében, amióta betiltotta sokunk kedvenc rajzfilmsorozatát. Most James Wong állt be a sorba, hogy ugyanazon csoport ellenszenvét kivívja, ám az AvP-R Strauss tesók és Uwe Boll példáját elkerülve, az ő nevét nem méltatták arra, hogy megjegyezze a nagy közönség. Talán azért, mert nem is volt olyan rossz ez a Dragonball élőszereplős film. Valóban sikerült túlságosan Amerikai környezetbe keverni, de ha belegondolok nem csak a nevek emlékeztettek gyerekkorunk kedvenc elfoglaltságához. Az már a tömegek baja, hogy a Z sorozatnál kapcsolódtak be, ugyanis Roshi mester (Zseniális Teknős kérem!!!) karakterét például remekül eltalálták, ellenben a főhős Gokuval, akit valamilyen szinten kénytelenek voltak kiherélni, de az alapkoncepció, miszerint gyűjtsük a sárkánygömböket megmaradt. Ez viszont a Z sorozatnál durván háttérbe szorult.

Az egész filmet önmagában vizsgálva, mindjárt egy élvezhetőbb átlag tini-fantasy jön ki, ami bármennyire is élvezhető nagy hirtelenjében, nem mehetünk el a kapkodó hibák mellett. A tempó ugyanis olyan, mint ha egy szupercsillagharcos teljes erővel süvítene a célja felé, és nem hagy teret a karakterfejlődésnek, így aki nem ismeri a sorozatot, az bizonyára idegenkedni fog a szereplőktől, aki pedig ismerte és szerette a franchise részeit, az bosszankodik a hiányosságokon és a világ megváltoztatásának apróbb aspektusain. Amiből nagyon kevés volt az az edzések, felkészülés a nagy harcokra, de a több részen keresztül elhúzódó verekedés sorozatok is kimerülnek 30-50 mp-ben. Nem is érdemes sokáig írni róla, mert ahogy elkezdődött, úgy ért véget, szóval nem zavart sok vizet az életemben. Kurta volt, mint a matinéjegy ára, viszont annál kevesebb kivetnivalót talált volna benne az ORTT. Talán épp ezért nincs ebben a filmben semmi, mert James Wong az eredeti minősítés alapján forgatta le a filmet, sok erőszakkal, vérrel és némi szex jelenettel felturbózva, de a PG-s korhatárbesorolásra törekvő stúdió miatt a film 30-40%-át kellett eltávolítani. Nem tudom, hogy van-e helye az elmélkedésemnek, de a végeredményre gondolva teljesen logikus, tehát elmondhatjuk, hogy olyan az amerikai élő szereplős Dragonball film, mint, ha egy R kategóriás filmből csináltak volna PG-st, azaz két korhatárnyi jelenetet vágtak volna ki belőle. Justin Chatwin pedig arcszerkezetre jó lenne Gokunak, de az emos testalkata miatt inkább közröhej tárgya lenne, és genetikai adottságait elnézve, esélye sem lenne, hogy kigyúrja magát egy megfelelő SuperSayaJin szintre.

Kis odafigyeléssel egy egész jó film is születhetett volna belőle, sőt siker esetén biztos, hogy összeálltak volna a hiányos dolgok a folytatásokban, de a durva bukás miatt ez nem valósulhat meg. Hacsak nem kívánnak egy Hulk-hoz hasonló vérfrissítésen keresztülmenni, és az öt évvel ezelőtti Roland Emmerich féle megvalósítás is zöld utat kaphatna, mely projektben már Hugh Jackman-t találták volna alkalmasnak Goku szerepére. Talán ha felvezető részként tekintenének erre a csonkra, akkor még sok érdekes dolog kisülhetne ebből a franchise-ből. Nem is tudom, hogy merjem-e bárkinek is ajánlnai. Az érzékeny lelkü rajongókat felbosszanthatja, akik pedig most találkoznak először a témával, azoknak túl kapkodós lenne. Számomra azonban minden könnyen észlelhető hibája ellenére élvezhető alkotás volt.

Címkék: kritika evolúció fantasy feldolgozás dragonball

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr431295616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása