HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

2009 után és később a mozikban.

Repce Manó 2009.06.19. 21:51

Gyanus volt számomra, hogy a jövő szerdai Transformers - A bukottak bosszúja után nem nagyon lesz olyan nagy kaliberű blockbuster, ami igazán várós lenne, így hát szemezgettem a naptárban, hogy milyen filmekre lesz esély a közeljövőben. Aztán már arra lettem figyelmes, hogy 2010-et is végigjártam. Lehet, hogy ez lesz a legfelületesebb, de biztos az elsők között írok a jövő évi filmtermésről. Előtte azért utalok az ideiekre is, amik még nem kerültek bemutatásra.

Augusztusban a legnagyobb szabású filmnek a G.I. Joe-t szánták, ám félek durva kritikát kell róla írnom, ha rászánom magam a jegyvásárlásra. Amerikában még bemutatják 3D-ben is a negyedik Végső állomás mozit, és Rob Zombie Halloween filmjének folytatása is rátalál a tengerentúli termekre.
Szeptemberben a 9 c. animációs film lehet a hónap meglepetésfilmje, de Bruce Willis Surrogates c. cyber punk sci-fi filmje is izgalmasnak ígérkezhet, minden esetre hazai szemmel Antal Nimród magyar rendező thrillerje az Armored lehet, amire kiváncsiak lehetünk.
Ha október akkor Fűrészelünk. Ez a hagyomány most sem szakadt meg, hiszen hatodik alkalommal kelti a feszültséget Jigsaw a halloween-t megelőző hétvégén.
Novemberben újraélesztik a Farkasember legendáját Benicio Del Toro közreműködésével, Roland Emmerich 2012-re megjósólja a világvégét, a Cullen család kalandjai pedig folytatódnak az Új Hold c. romantikus vámpírfilmben.
Karácsony hónapjában Peter Jackson a The Lovely Bones c. filmjében egy halott kislány figyeli a családját a túlvilágról, egy afroamerikai hercegnő megcsókolja a békát, Sherlock Holmes-t pedig gyorsítóval tömték, hogy izgalmasabb legyen a történet. De jön még az Alvin és a mókusok c. animációs film folytatása, illetve a kamionsofőrből lett világura James Cameron új 3D technikás megvalósítással prezentálja 12 év óta első nagy játékfilmjét... már vagyunk egy páran, akik kollektíven erre a hírre maszturbálunk egy ideje.
2010 első hónapjában szembesülhetünk Darren Shaw könyveinek első megfilmesített történetével, a Rémségek cirkuszával, vagyis Amerikában. Mivel Európai filmről van szó, sanszos, hogy hozzánk még hamarabb eljut és az előzetes hírek szerint októberben ez megvalósulhat. Emellett azonban a Pirosszka c. animációs film második része is figyelhet már a moziműsoron.
Valentin napján azonos című romantikus vígjátékkal kedveskednek a szerelmeseknek, amely filmben lesznek jópasik és jónők, de aki más fajta szerelmes filmre vágyik, az a Szépség és a Szörnyeteg 3D-s verzióját is megtekintheti, egyelőre lehet, hogy csak Amerikai digitális termekben lesz ez elérhető. A hónap végén pedig egy George Romero horror feldolgozása őrjíthet meg bennünket, ami a The Crazies címre hallgat.
Márciusban Tim Burton szemén keresztül láthatjuk az Aliz csodaországbant, majd 3D-s szemüvegen keresztül a Piranha c. film harmadik változatát nem számítva az eredeti folytatását.
Áprilisban Freddy Krueger tér vissza, akit tudomásunk szerint Rorschach-ot játszó művész fog megformálni, majd Stallone szteroid akciófilmje is düböröghet a mozikban, ami a The Expendables címet viseli.
2010 májusát, azaz a következő blockbuster szezont a Vasember 2 nyitja meg, ugye ezt tőlem már az unalomig ismerhetitek, ezt követően pedig Russel Crowe bújik Robin Hood bőrébe Ridley Scott felügyelete alatt. Figyel a tervek között egy Shrek Forever After munkacímmel rendelkező animációs film, amit egyszerűen nevezhetünk Shrek 4-nek, illetve élőszereplős Perzsia hercege mozi, ami sejtésem szerint minden idők legtöbb bevételt elérő számítógépes játék feldolgozása lehet. A Szex és New York pedig új mozifilmmel jelentkezik a rajongóknak.
2010 júniusában ilyen címeket olvashatunk: The A-Team, Gulliver utazásai, Karate kölyök, Toy Story 3(D???), és a Zöld Lódarázs.
Még be sem mutatták az Alkonyat sorozat második darabját, de egy év múlva talán már foglalhatjuk a jegyeket a harmadik részre, ugyanis az Eclipse (Napfogyatkozás?) még június 30-ára van kiírva. E hónapban már jöhet a Predators, a Kutyák és macskák folytatása, illetve Christopher Nolan Inception c. sci-fi-je, ami 200 milliós költségvetést emészt fel a tervek szerint.
Augusztusban Josh Brolin Jonah Hex westernhőst fogja alakítani, Mark Wahlberg és Will Ferrell közös akció-vígjátékban parádéznak, a Step Up harmadik részét pedig 3D-s digitális termekben is figyelhetjük, vagy akár be is szállhatunk táncolni.
2010 szeptemberében egy régi akciófilm, a Vörös hajnal remake-je lesz a palettán és még az ősz végén találkozhatunk Harry Potterrel az utolsó kalandja közben, ám a bő események miatt hosszúra nyúlt történetnek csak a felét láthatjuk.
2010 decemberében még a Narnia krónikájának következő fejezetével is megismerkedhetünk, illetve a Hupikék törpikék animációs filmre is beülhetünk.

2011-ben lesz még a hírek szerint Pókember, Thor, Verdák 2, Kung-Fu Panda 2, Amerika kapitány, a Harry Potter utolsó részének másik fele, majd 2011 novemberében a Táncoló talpak 2 3D-ben.

Azt hiszem elég messzire mentem, nyilván ez még sokáig fog bővülni, illetve változni, de jelen esetben ilyen tervek alapján foglalják a jövőben a mozikat a stúdiók.
 

Címkék: előrejelzés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr781196175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.06.20. 11:59:26

A Surrogates nem lesz blockbuster szerintem. Gyanús, hogy szeptemberre rakták, ekkor holtszezon volt, a filmek sem mennek nagyon, egy-két kivétellel. Szóval meg fogja szívni ez a film.
Az Új Hold hatalmas siker lesz és úgy gondolom Peter Jackson művére sem lesz sok panasz.
süti beállítások módosítása