Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

Szex telefonhívásra - A Pókemberképű Iván kalandjai

Repce Manó 2008.09.20. 00:56

Szex telefonhívásra

Állati ösztönök, csak ez nincs kihangsúlyozva a filmben, de valahol ott a lényeg, hogy bizonyos körökben már nem a kapcsolatok, illetve az érzelmek a fontos, hanem maga az élvezet. Milyen már, ha az ember nem akar komoly kapcsolatot, de intim vágyai mégis vannak, és ki szeretné azokat elégíteni? Az egyik megoldás, már azt leszámítva, hogy költségekbe verjük magunkat, hogy minden esetben belemegyünk egy kapcsolatba és az jó, ám azok a kapcsolatok bármilyen érzelmekkel járjanak, bonyodalmakkal teli, meg akarunk felelni a másiknak, azt akarjuk, hogy ő is feleljen meg nekünk, több figyelemre van szükség egy kapcsolat fenntartásához, ám ebben a rohanó világban nincs az ideje az embernek saját magára sem figyelni, nem hogy még más igényeit is kielégítse. Milyen egyszerű lenne már, hogy felhívok egy telefonszámot, hogy "ráérsz ma este?", és egy óra múlva már kísérem a partnert a hotel szobába, reggel pedig mint ha mi sem történt volna, indulunk a munkába. Na, ezt az életstílust dolgozza fel a Deception (magyar megfelelője: csalás, csalódás, fortély, tévedés) c. erotikus thrillernek eladott erotikus tartalommal fűszerezett krimi.

Hugh Jackman alakítja azt az erős szexuális töltéssel bíró személyt, aki bármennyire is vonzó személyiség, már a kezdő képsorokban lerí róla, hogy sokat fog még szemétkedni a Pókember jámbor arcát viselő Ewan McGregorral, akiről kezdem úgy érezni, hogy nem túl jó színész, de lehet, hogy csak gyakran választ rossz forgatókönyvet. A cselekmény nem túl bonyolult, kissé sablonos, és van egy olyan csavar a végefelé, ami előtt azt hittem, hogy nem figyeltem és lemaradtam valamiről, ezért kikövetkeztettem... aztán később kiderült, hogy amit a logikám kikövetkeztetett azt egy enyhe csavarnak szánták a végén.
A két főhősön kívül nincs senki, aki domináns lenne a sztoriban, esetleg Michelle Williams, de neki is inkább szépsége, mint színészi teljesítménye, illetve szerepének jelentősége lett volna uralkodó a személyében. Kapunk még néhány ismertebb nevet, de inkább cameo jellegű súlyuk van, szóval sokat nem javítanak. A képi megjelenítés, az operatőri munka viszont remek eredményeket szült.

Nem tudom mennyire akartak homoszexuális tartalmat kihozni a filmből, mindenesetre a két főhős közötti viszony elvont értelemben egy meleg párra emlékeztet, Hugh Jackman az aktív, Ewan McGregor pedig passzív szerepben, kapunk egy enyhe utalást is erre, persze ezt is csak elvont értelemben. Továbbá ez alapján gyanus nekem, hogy nem kapott egy nő sem komoly szerepet a filmben.

Szóval ha egy komoly erotikus thrillerhez akarok viszonyítani, akkor inkább az Elemi ösztönt ajánlom, ebben a filmben alig akad forróság, némelyik tini-vígjáték is izgatóbb jelenetekkel rendelkezik, a feszültségnek pedig csak nyoma jelenik meg, hála az egyszerűen felépített forgatókönyvnek. Olyan ez a film, mint egy hosszúra nyújtott előjáték egy rossz partnerrel: nem akarjuk a folytatást, és hamar el is fogjuk felejteni.
Az imdb 3500 szavazat alapján 5.8 pontra értékelte a közönség, én csak 4 pontot adok neki.

Címkék: krimi szex erotikus thriller deception telefonhívásra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr87672340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása