HTML

Blockbusters, avagy "mit nézel"

Amatőr kritikus vagyok, megmagyarázom a Pókembert! Blockbusters, neve hasonlít a Ghostbustershez (Szellemírtók), ami egy blockbuster volt, azaz sokan nézték meg. Innen a cím.

Friss topikok

De szeretnék én is hejj, Csányi Sándor lenni

Repce Manó 2010.01.08. 13:02

Poligamy

A Szuperbojz, Álom.net és a Kis Vuk után tényleg megválogatja a magyar ember, hogy milyen hazai termékre szórja a pénzét, Csányi Sándort pedig csak a Kontroll-ban nem unta még a magyar. Tény, hogy a közönségfilmek terén ritkán vagyunk a helyzet magaslatán és tényleg nehéz beleválasztani jóba. Az új Csányi romantika azonban meglepően jó, de ugyanakkor egy kicsit csalódást is kelt. Az utóbbi idők legsemmitmondóbb posztere egy romantikus vígjátékot ígér nekünk, csak ebből a filmből kihagyták a humort, ám Orosz Dénes olyan szépen vezeti a történetet, hogy a végéig nem is nagyon hiányoljuk a poénokat. Talán épp erre van szüksége a magyar filmgyártásba, hogy az erőltetett helyzetkomikumok helyett inkább a forgatókönyvre és a rendezésre koncentráljon.
 
Ettől függetlenül vannak sebek, melyekből vérzik a sztori, hiszen a főhős egy olyan misztikus helyzetbe kerül, hogy minden nap más nő mellett ébred fel… pontosabban minden reggel más külsőt kap a barátnője, aki ugyanúgy Lilla névre hallgat és egy alternatív emlékekkel rendelkezik a megelőző közös 5 évvel kapcsolatban. Ahhoz, hogy eltűnjön az aktuális, a szex mesterségét kell alkalmazni, majd egy új Lilla jelenik meg az életében. Kicsit úgy érzem, hogy valóban a poligámiát dicsőíti egy picit, vagy mint ha arra sarkallná az embert, hogy a végső elkötelezés előtt élje ki magát a férfi minél több nővel, hiszen a film nagy része a testiségről szól. Tulajdonképpen csak egy mese, ami a főhős életének korábbi választási lehetőségeit jeleníti meg, ráadásul hősünk az első sokkot követően még élvezi is a helyzetét. Természetesen a végére rájön, hogy az eredeti barátnőjére vágyik, de felmerül a kérdés, hogy az alternatív valóságokban való bujaságai megcsalásnak számítanak-e. Szóval filozófiát tekintve valóban erősnek bizonyul a film, mert lehetőséget ad megvitatni Csányi Sándor helyzetét, illetve bűnét, de nem ítélkezik és nem is ad választ a szituációt illetően.
 
Az új magyar közönségfilm sem fogja megváltani a világot, de szerintem mindenképpen mélyebb nyomot hagy a nézőben a helyzetet tekintve, ami egy olyan férfiről szól, aki az elkötelezettség előtti válságot éli át kicsit szélsőséges formában. Csányi Sándor, mint a legtöbbször most is saját magát alakítja, a mellette lévő lányok pedig egymást. Stilisztikailag nagyon is igényes műről van szó, amiben azért akad vitatható tényező.

Címkék: kritika magyar mese romantikus misztikus csányi sándor poligamy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blockbusters.blog.hu/api/trackback/id/tr641656601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása